MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

İnşallah yanılırım

İnşallah yanılırım

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimine bir aydan birazcık fazla zaman kaldı. 9 Nisan 2023 tarihinde Siyasi Partilerin Milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecekleri son gün. Siyasi partilerden Milletvekili aday adayı olanlarda heyecan son safhada.

Gazeteci olarak her gün halkın içinde dolaşıyorum. Kahvelerde, parklarda, sokak ve caddelerde, yaşlısından gencine, esnafından işçisine kadar hemen herkes, Bilecik’te kimlerin Milletvekili adayı olacağı konusunda fikir yürütüyorlar. Yaklaşık bir aydan bu yana, toplumun her kesiminde gördüğüm ve şahit olduğum kanaati sizlerle paylaşmak istedim.

Vatandaşlar adaylar konusunda konuşmaya başladıklarında, ilk olarak söyledikleri söz, “YETER ARTIK” oluyor. Nedir bu Yeter artık sözcüğünü merak edip sorduğumda ise, hemen ağız birliği etmişçesine; “Ülkemizde bazı şeylerin değişim zamanının geldiğini düşünüyoruz. Ülkemizde değişim zamanı gelmişe, bu değişimin ilimizde de yaşanması kaçınılmazdır. Uzun yıllardır Bilecik siyasetini işgal eden, her seçimde aday olan, sanki kendilerinden başka adam yokmuş gibi her daim kendilerinin seçilmesini isteyenlerden bu millet bıktı artık. Ülkemizde birçok alanda yenilikler yaşanırken, bu değişiklikler ilimizde neden yaşanmasın. Her seçimde karşımıza aday olarak çıkanların yüzlerini görmekten, bizlere bıkkınlık geldi. Bu arkadaşların partilerinde hiç mi bu işleri yapacak kapasitede kişi yok ki, hep bunlar hep bunlar. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olmakla övünürken, ne yazık ki Avrupa’nın en yaşlı siyasetçileri tarafından yönetilmekten de bıktık artık. 14 Mayıs seçimleri için siyasi partilerden Milletvekili aday adayı olan pırıl pırıl gençler var. Siyasi partiler birazcık da bu gençlere şans versinler. Hemen hepsi tahsilli, mesleklerinde başarılı, ülkemizi ve dünyayı iyi bilen gençler. Bunlara şimdi fırsat verilmeyecekte ne zaman verilecek. Bugüne kadar her seçimde aday olup seçilenleri gördük. Ne verdiler Allah aşkına, çıkıp anlatsınlar bizlere. Bilecik 20 yıldır aynı Bilecik. Yeter artık bıktık bunlardan” diyorlar.

Vatandaşı dinlediğimde, söylediklerini düşündüğümde hiç de haksız olmadıkları ortaya çıkıyor. Bende diyorum ki “YETER ARTIK” Hatta benden ziyade kendi partilileri bile “YETER ARTIK” demeye başladılar. Bilecik’te son 20-25 yıldır siyaset arenasını zapt edenler, bir daha bu arenadan çekilmeyi, yeter artık demeyi hiç akıllarına getirmediler, getirmeyi de düşünmüyorlar. Siyasete başladıklarında birkaç yaşında olan çocukları yetişti, siyaset yapacak yaşa geldiler, fakat babalarından fırsat bulup da siyasete atılamıyorlar. Oysa çocuklarına baksalar, kendilerinden daha donanımlı, daha tahsilli, teknoloji ve bilişim çağını kendilerinden daha iyi takip eden ve daha bilgili olduklarını görecekler ama, makam -mevkii hırsı gözlerini öyle bürümüş ki, bir türlü görmek istemiyorlar. Belki de birçok partili bunlar, yani siyasette fosilleşenler yüzünden kendi partilerine ve adaylarına oy bile vermeyecekler.

Sevgili Dostlar;

Her seçimde olduğu gibi, 14 Mayıs seçimlerinde de yine bizim eskiler karşımıza çıkacaklar. Her ne kadar genç aday adayları çıksa da bunlardan onlara fırsat kalacağını zannetmiyorum. Siyasi partilerimizin teşkilatları da bunlara ses çıkartamıyorlar. Çıkartacak olsalar, görevlerinden olacaklarını biliyorlar. O nedenle, Bilecik yeni bir seçime daha Eskilerle girecek gibi duruyor. İnşallah yanılırım ama, bu siyasetçilerin beni yanılttıklarını bugüne kadar hiç görmedim.

Bu yazı toplam 3193 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR