ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Kaftancıoğlu’na karşı çıkanlar, bugün niye sahip çıkıyorlar?

Kaftancıoğlu’na karşı çıkanlar, bugün niye sahip çıkıyorlar?

Geçen hafta CHP genel merkezinin Yargıtay tarafından cezası onanan Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkmasını eleştirmiştim. Genel merkezin 81 il başkanlığına gönderdiği yazılı talimatı il başkanları kamuoyuna duyurdu. İl Başkanı Metin Yaşar, Milletvekili Yaşar Tüzün, ilçe başkanı ve bazı partililerinde yer aldığı toplantıda Kaftancıoğlu’na destek açıklaması okundu. 

Canan Kaftancıoğlu Atatürk’e Mustafa Kemal diyor. Atatürk dememekte ısrar ediyor. Kaftancıoğlu’na CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel “Atatürk diyemeyen bir il başkanına gereken ders verilmezse bu da bizim en büyük ayıbımızdır…” dedi. Kaftancıoğlu’na ders verilmedi, askerimize “Seri katil”, devletimize “Katil” dedi, mahkumiyet aldı, CHP genel merkezi sahip çıkıyor. 

Atatürk’e, Atatürk diyemeyen Kaftancıoğlu’na sosyal medya hesabından “Milletimiz gönlüne koymuş haykırmış, Türk’ün Ata’sı demiş. Atatürk demekten rahatsız olanlar, gözlerinizin içine bakarak haykırıyoruz Mustafa Kemal Atatürk bizim yol göstericimizdir. Atamızı her seferinde polemik konusu yapan ‘kişi’, o koltuğa yakışmıyor, bizleri temsil etmiyorsun” diyerek kınayan Milletvekili Yaşar Tüzün il başkanının açıklamasında yanında durarak sahip çıktı. 

15 yıl sonra Bilecik Belediye Başkanlığını İYİ Parti’nin desteği ile kazanan CHP 3’üncü yılını doldurmadan rüşvet skandalıyla kamuoyunun gündemine oturdu. Rüşvet iddiasıyla halen cezaevinde yatmakta olan Selçuk Erdağı’nın İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun ekibinden olduğunu duymayan kalmadı. Bütün bunları ve Kaftancıoğlu’nun sosyal medyadan yayınlanan görüşlerini göz önüne alan CHP seçmeni “Yaşar Tüzün, Muharrem İnce’nin genel başkan olması için en ileri derecede çalışanlardan biriydi, başarılı olamadılar İnce partiden ayrıldı ve kendi partisini kurdu. Tüzün ayrılmadı, dostum dediği İnce’yi yalnız bıraktı. İnce’nin kurduğu partinin ilimizden milletvekili çıkarma şansı yok. CHP’de kalarak “Tek adam rejimi” diye iktidara yüklenen Tüzün, partide tek adamlık sistemini sürdürerek milletvekilliğini devam ettirme derdinde. Dün karşı çıktığı Kaftancıoğlu’na genel merkezin gözüne girebilmek için sahip çıkıyor” diyor. “Bu parti 1 kişiye mi çalışacak?” demekten kendilerini alamıyorlar. 

İsveç, Finlandiya NATO’ya girmeye çalışırlarken buna mani olan Türkiye karşı çıkmasının sebeplerini halka ve dünyaya açıklıyor. Muhalefet ise ülkeyi ilgilendiren bu konuda ağzını açmıyor. Varsa yoksa “Ermenilere Osmanlı soykırım yaptı” diyen Kaftancıoğlu’na sahip çıkıyor. “Her şey çok güzel olacak” diyenler belediyeyi ne hale getirdi, iktidara gelirlerse devlet ne hale gelir? 

Bu yazı toplam 2249 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR