MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

BŞEÜ’nün gururu İHA’lar

BŞEÜ’nün gururu İHA’lar

Kurulduğu günden bu yana büyüyüp gelişen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi son dönemde İHA başarılarıyla da kendisini kanıtlamaya başladı. Bilecik halkı olarak da bu çalışmaları takip ediyor ve memnun oluyoruz.

Üniversitenin İHA ekibi de yaptığı çalışmalarla bu gelişime ayak uyduranların bir bölümü. Ekip ilk olarak geçtiğimiz yıl gözümüze çarpmıştı. 2021 Mayıs ayında üniversitedeki toplu açılış programındaki etkinliklerden bir tanesi de İnsansız Hava Uçuş gösterisi olmuştu. 3 farklı insansız hava aracının gösterileri izleyenleri olduğu gibi biz basın mensuplarını da mest etmişti. Küçük bir araştırmadan sonra bu ekibe dönemin Valisi Bilal Şentürk’ün büyük destek vermiş olduğunu öğrenmiştim. Bilal beyin döneminde üretime vermiş olduğu destekler tüm Bilecik halkı tarafından hala anılmakta. Zamanında verilen bu desteklerin meyvesini bugün tüm Bilecik görmekte.

Gelecek nesillerin olmazsa olması konumunda olan İHA’larla ilgili üniversitemizde çalışmalar başlatılması çok isabetli bir karar olmuş. Birçok kimsenin aklına bile gelmeyecek bu yatırımı üniversitedeki İHA ekibi başarmış. Üniversite destek vermiş, sponsorlar bulunmuş, devlet destek vermiş, şimdi de İHA’lar semaları süsler olmuş.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında üniversitede toplu açılış yapıldı ama, akıllarda kalan İHA gösteri oldu diyebiliriz. Üniversitenin İHA ekibi son olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ESTEKFEST-2022’ye katıldı. Bilecik ekibinin başarıları katılımcılardan büyük beğeni aldığı görüldü.

Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Dr. Hasan Mandal, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve Eskişehir Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu gibi birçok davetli etkinlikte BŞEÜ’nün projelerini inceledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin böyle bir etkinlikte ilimizi temsil etmesi takdire şayan bir durum. Biz bu çalışmaları 1-2 yıldır duyar bilir olduk. Fakat bu çalışmalar gün yüzüne çıkmadan birçok mücadelenin olduğunu tahmin ediyorum. Geceler gündüzlere katılmış, mesai kavramı gözetilmemiş, sosyal hayat sıfıra inmiş olabilir. Ama ortaya güzel bir proje çıkmış. Tebrik ederim, hocalarımızdan ve talebelerinden bu başarılarının devamını bekleriz.

İnşaallah Rektör bey ve Vali bey çalışmalara desteklerini esirgemez ve İHA’larda gelinen nokta kat ve kat artarak devam eder.

İHA ekibini ve bu çalışmalara destek verenleri tebrik ederim.
 

Bu yazı toplam 2830 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR