MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

KIRILMA NOKTASINDA BASIN TOPLANTISI

KIRILMA NOKTASINDA BASIN TOPLANTISI

Belediye Başkanı Sn. Selim Yağcı dün bizi şaşırttı. Başkan bu zamana kadar bazı belediye görevlilerini muhabir gibi kullanıp haberi yazıp servis etmeyi tercih etti. Bazı etkinliklerde ise Belediye, Yağcı’yı yağlayan basın mensuplarını yan çanta gibi taşıdı.Yan çanta vazifesindeki kişiler hiçbir zaman vatandaşın derdine kulak asmayıp “Sen en iyisini bilirsin, sen en iyisini düşünürsün, siz olmasaydınız ne olurdu bu memleketin hali” babından haber yapmaya devam etti. Servis edilen haberleri yağlandıra bağlandıra yazmayı marifet saydı.

“Kendime yandaş basın kuruluşları oluştururum, haber servisi yaparım ve kamuoyunu istediğim gibi yönlendiririm” düşüncesiyle hareket edenler bu süre zarfında mazlumun taleplerine, vatandaşın isteklerine, kamuoyunun sesine tercüman olan gazeteleri bay pas etmeye çalıştı yok saydı.

Ancak Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın dünkü basın toplantısı ile bu düşüncenin iflas ettiğini görüyoruz. Yalama olmuş vida nasıl diş tutmuyor ise bir müddet sonra yapılan haber servislerinin kamuoyunda hiçbir etkisinin olmadığı görüldü.

Etkinliklerde, programlarda, toplantılarda gazetecileri davet etmemek, mümkün olduğunca uzak tutmak kendine özgüveni olmayan idarecilerin eseri. Beklenmeyen bir olay karşısında ne diyeceğini bilemeyen, ne tavır göstereceğini bilemeyen ve kamu oyuna yansımasını istemediği olayların yansımasını sağlayacak gazetecileri uzak tutmak özgüveni olmayan idarecilerin uyguladığı bir yöntem.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’da bu durumu fark etmiş olacak ki basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını açıkça cevapladı. Büyük bir nezaketle gazetecileri ağırladı ve her soruyu sonuna kadar dinleyip sorulara tepki göstermeden gayet makul bir şekilde cevapladı.

Ancak aynı olgunluğu Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Osman Gezgin maalesef gösteremedi. Gazetecilerin toplantı salonuna girdiği sırada salonda bulunan Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Osman Gezgin oturduğu yerden dahi kalkmadı tüm gazetecilere “Hoşgeldiniz” deme nezaketini gösteremedi. Toplantı bittikten sonra da Belediye Başkanı Selim Yağcı gazetecileri tek tek uğurlarken Yardımcısı Osman Gezgin Kütahyaspor başkan yardımcılığı meselesiyle ilgili soruya bozulduğundan mıdır bilinmez gazetecileri uğurlamadı. Nezaket göstermeyen idarecinin yaptığı bizim değil idarecinin nezaketsizliğidir. Bizi Belediye Başkanı Sn. Selim Yağcı davet etti. Onun misafirine gösterilen nezaketsizlik herhalde bize karşı değil davet sahibine karşı yapıldığı da genel kabul görmüş bir görgü kuralıdır.

Belediye Başkanı Selim Yağcı sayesinde belediye meclis üyeliğine seçilen ve Başkanın sırtında bir yük olarak görülen Sn. Gezgin’in bu hareketleriyle Başkan’a ve partisine puan kaybettirdiğinin farkına varıp varmadığını bilmiyoruz.

Ancak Belediye Başkanı Sn. Selim Yağcı’nın yaptığı bu basın toplantısı gösteriyor ki idarecileri memnun etmek için gazete çıkaranlar “Körler sağırlar birbirini ağırlar” dan öteye geçemiyor. Halkın menfaatlerini ön plana çıkaranlar, “Halka hizmet Hakk’a hizmet” anlayışında olanlar her zaman kazanıyor.

Bu yazı toplam 1235 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR