ÖZLEM ÇALKAN SAĞLAM

ÖZLEM ÇALKAN SAĞLAM

KURSA DAVET

KURSA DAVET

Bu hafta sizlere Fakültemiz ile İşkur İl Müdürlüğünün ortaklaşa başlatmış olduğu bir projeden bahsetmek istiyorum. 

Bildiğiniz gibi İşkur İl Müdürlüğü zaman zaman İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla meslek edindirme ve geliştirme kursları düzenlemektedir. Bu amaçla Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Bilecik Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile Bahçecilik (Yetiştiricilik ve Bahçıvanlık) konularında işgücü yetiştirme kurslarına başlanmıştır. Kurs süresince kursiyerlere mesleki beceri kazandırılarak iş hayatına ve teknolojiye uyumları sağlanmış olacaktır. 

Bu proje kapsamında kursa katılan kişilerin sağlık sigortaları yapılarak kendilerine günlük 20 TL verilecektir. Kursa katılmanın tek şartı ise kişilerin sigortalarının olmaması ve gelirlerinin bulunmaması. Proje kapsamında kursiyerler Fakültemizin Aşağıköy'de bulunan Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde yaklaşık 100 işgünü çeşitli faaliyetlerde bulunacaklar. Yani arazide yapılan hemen hemen her işte çalışarak tarımsal faaliyetler konusunda tecrübe kazanmış olacaklar. Ayrıca Fakültemizin öğretim üyelerinden de zaman zaman  çeşitli konularda bilgiler alacaklar. Böylece projeye katılanlar hem teorik hem de pratik olarak bilgi kazanacaklar . Bunun sonucunda da proje bitiminde sertifikalarını alacaklar. Kurs bitiminde verilecek sertifikalar sayesinde kursa katılanlara yeni iş imkanlarının açabileceğini de unutmamak gerekiyor. 

Son olarak kursa katılmak isteyenlerde aranan şartları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak, 

Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, 

Hizmet sağlayıcının aradığı özel şartları taşımak, 

İş ve meslek danışmanının uygun görüşüne sahip olmak,

Emekli olmamak.

Eğer bunları okuduktan sonra keşke ben de kursa katılsaydım diyorsanız. Geç kalmış sayılmazsınız. Proje yeni başladığından Aşağıköy'deki çiftliğe giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.  Benden söylemesi. 

Bu yazı toplam 607 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÖZLEM ÇALKAN SAĞLAM Arşivi
SON YAZILAR