MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

MEMLEKETİNE FAYDALI İNSANDI!

MEMLEKETİNE FAYDALI İNSANDI!

Osman Şıklar Hakk'ın rahmetine kavuştu. Allah Rahmet eylesin. İyi bir insandı. Memleketine faydalı biriydi. Ben İlkokulu Kurtköy'de okuduktan sonra Demirköy ortaokuluna kaydım yapıldı. 

Yeni ve imkanları geniş Demirköy ortaokuluna başladığımda, okulun Demirköy Osman Şıklar İlköğretim Okulu olduğunu öğrendim. O zamanlar Merkez Bankası Başkanlığı yapan Osman Şıklar'ın Demirköylü olduğunu ve köyüne okul yaptırdığını söylemişlerdi.

Ben okuldan mezun oldum, daha sonra Ertuğrulgazi Lisesinde okurken bir taraftan da gazetecilik yapıyordum. Bir programa Osman Şıklar'da gelmişti.

Şıklar'a “Ben Kurtköylüyüm. Demirköy'de sizin yaptırdığınız okulda okudum” dedim. Yakın ilgi gösterdi. O okulu ben cebimden yaptırmadım. Merkez Bankası Başkanlığı yaptığım dönemde bankalara, büyük kuruluşlara ricada bulundum. Organizasyonunu yaptım. Ben zaten bir devlet memuruyum. Bir okul yaptıracak kadar param maalesef yok. Konumumuz sayesinde büyük kuruluşlara ricada bulundum, kırmadılar; iyi bir koordineyle okulu yaptık” demişti.

Aradan yıllar yıllar geçti. 1998'lı yıllar. Biz Balaban pasajında iken karşımızda da Cem Zengin'in avukatlık bürosu var. Akşam gazetedeyiz. Cem Zengin'in bürosunda hareretli konuşmalar. Büroya baktığımda Osman Şıklar'ı gördüm. İçeri girdim. Gazetemize çay içmeye davet ettim.

Davetimizi kabul etti geldi. Memnun oldu. Hayırdır diye sorduğumuzda “Geçen gün Erbakan ile beraberdik. Bana git memleketinden aday ol dedi. Geldim. İl Başkanı Cem Bey ile görüştüm. Aday olmak istediğimi söyledim, ama beni istemiyorlar. Herhalde burada düşündükleri bir aday var” dedi.

Seçimler yaklaşıyor. MHP'de o dönemde aday arıyordu. Biz de dedik ki “Şu ortamda Refah Partisi'nin Bilecik'ten milletvekili çıkarma şansı MHP'ye göre daha zayıf. MHP'den aday olun. Siz Pazaryeri'lisiniz. Pazaryeri'nden bu güne kadar Bilecik'te milletvekili çıkmadı. Pazaryerililer partili partisiz büyük oranda size destek verir. MHP'nin gençleri çok çalışır. Siz MHP'den aday olursanız kazanma şansınız çok yüksek” dedik.

Osman Şıklar “Ben zaten 70'e merdiven dayadım. MHP'den aday olup bir dahaki döneme hazırlık olsun diyecek durumda değilim” dedi. Ardından Hüseyin Arabacı'ya teklif götürüldü. Arabacı aday oldu. Bizim gazetede de Arabacı “Bu dönem belki milletvekili olamayız ancak bir dahaki dönem olabiliriz” demişti.

Derken seçim zamanı geldi. DSP'den Sebahat Vardar, MHP'den Hüseyin Arabacı milletvekili seçildi. Seçim sabahı Osman Şıklar gazetemizi aradı. Neler söylediğini tahmin ediyorsunuz. Aradan bir dönem daha geçti tekrar genel seçim yaklaştı. Yine telefonla arayan Şıklar “Ben bu dönem MHP'den aday olayım diyorum” deyince “O tren kaçtı. İsterseniz aday olun ancak MHP'nin bu dönem Bilecik'ten Milletvekili çıkarma şansı yok” dedik.

Osman Şıklar'la öyle bir anımızda geçmişti. Memleketine faydalı bir insandı. İmkanlarını kullanarak köyüne bir okul yaptırdı. Bugün Hakk'ın rahmetine kavuştu ve hayırla yad ediyoruz. 

Aynı köyden bugün bakan var. Yıllarca Başbakan'ın Baş Danışmanlığını yapan Nabi Avcı bugün Milli Eğitim Bakanı. Bilecik'e ben bu zamana kadar Nabi Avcı'nın özel gayretiyle bir yatırım geldiğini bilmiyorum. İlçesi Pazaryeri'ne ve Köyü Demirköy'e şu faydası oldu diyecek hiçbir şeyini duymadım görmedim.

Hatta Demirköy'ün ortasından geçen duble yoldan kaynaklı karşıdan karşıya geçmekte ve ana yola çıkışla ilgili problemleri hat safhadaydı. Gazetede yaza yaza o işi zor hallettirdik. Demirköylüler o dönemde Başbakan'ın baş danışmanı Nabi Avcı'yı arayıp problemlerini defalarca anlattıklarını söylemişlerdi. Karayolları Bölge Müdürüne bir telefon açsaydı acaba bu problemler kısa zaman içinde çözülmez miydi?

Neyse!.. Memleketine faydalı olan çevresine iyiliği dokunanlar hayır dua ile yad ediliyor. Osman Şıklar da memleketine faydası olan insanlardan biriydi. Memleketine okul yaptırdı. Demirköy'lü bir çok insanın elinden tuttu iş sahibi olmasına vesile oldu, gözünü açtı. Allah Rahmet Eylesin!.. Allah taksiratını affetsin.

Bu yazı toplam 1311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR