MÜCAHİT BAYRAK

MÜCAHİT BAYRAK

MODERN BİLİME, MODERN DÜNYA’YA, MODERN İNSANA İSYAN!

MODERN BİLİME, MODERN DÜNYA’YA, MODERN İNSANA İSYAN!

Bilmek, rabbimizin biz insanoğluna hediyesi. Bize, bilmediğimizi öğreten, yoktan var eden, bizi insan olarak yaratan Rabbimize hamd olsun.

Rabbimizin istediği doğrultuda yaşamayan, emir ve yasaklarına uymayan, uymadığı içinde harab olmayan –bu dünya da- biz, yazıklar olsun bize.

Dini vicdana sıkıştıran, onu bir hayat nizamı olarak görmeyip, onu sıradan ideolojiler gibi bir nazariye olgusuyla bakan biz, modern dünyanın artıkları, biz hayat süren leşler, ömrümüzü her an para kazanma hırsıyla çok ucuza satıyoruz. Zamanımızı ziyan ediyoruz. İnsan, ahmak insan.

Bizi ahmaklaştıran, bönleştiren, ahkalsızlaştıran… nedir? Bizi batıya hatta ve hatta tüm dünyayı batıya mahkum eden nedir? Batıya nazaran hep geriden takip etmemize neden olan nedir? Hangi zaman, hangi mekan, hangi fikir, hangi insan?

El cevap; modern zaman, modern mekan, modern fikir, modern insan.

Dünyayı küresel köy haline getiren, atom bombasını yapıp patlatan, ahlakı ahlaksızlık olan, fikirde idealist, tatbikte ise materyalist batı.

Modern zaman, cahiliye devri halt etmiş yanında. Cahiliye devinde yapılanlar zahire aksediyordu. İnsanlar istemedikleri kötü şeylere zorla itiliyordu. Ya modern zaman, sinsi planlarıyla insanın nefsiyle alçakça bir anlaşma yaparak onun kalbine ve beynine girerek onu nefsinin kölesi yaptı. Nefse köle olan insan maalesef belhüm adal – hayvandan aşağı- oldu.

Batı, fikir tezgahından çıkan fikirleri dünyanın dört bir yanına pazarlayarak dünyayı tektipleştirdi. Bu fikirleri pazarlayan tüccar insanları şöyle davet ediyordu, “gelin, mutlak olanı satıyorum, bu fikirlerin hepsi gerçek hepsi evrenseldir. Pusulası bu fikirler olan insanlar sirat-ı müstakim üzeredir.” Diyordu. Başta bu fikirlere aldırmamıştı müslümanlar çünkü onlar mutlak olanın ellrinde olduğunun idrakindeydiler. Amma velakin ne zaman Kur’an ‘ı unuttular o zaman batının –izm lerini ithal etmeye başladılar.

Modern bilim insanı, tam bir züppe, tam bir ahmak…

Peki yahu neden ahmak? Çünkü o bilimini görünenler üzerine yapar. Göremediği aklının yetemediği yerden sonrasına metafizik der dini de bunun içine koyar, sonrada bunları inkar eder. Onun için mikroskopunun bakabildiği en küçük ayrıntı dünyanın başı, teleskopunun görebildiği en son derinlik dünyanın sonudur. Modern oyuncaklarıyla hayatını, dünyasını en önemlisi de aklını ve fikrini mutlaklaştırır. Onun aklı bu oyuncaklardan öteye gidemez.

Materyalist bir zihniyet taşıması işte bu sebeplerin tezahürüdür. Çünkü onun aklı hep zahirle meşgul. Batın onun için yoktur.

En iyisini Allah(cc) bilir. Selametle.

Bu yazı toplam 555 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİT BAYRAK Arşivi
SON YAZILAR