ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MÜDAHİL OLMAK İÇİN BİRBİRLERİNİ ÇİĞNEYECEKLER

MÜDAHİL OLMAK İÇİN BİRBİRLERİNİ ÇİĞNEYECEKLER

Birbuçuk yıl evvel anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında "hayır"cı cephede yeralanların bugünkü halleri basiretsiz politikacı oldukları gerçeğini gösterdi.

12 Eylül 1980 ihtilalini yapan Kenan Evren ve arkadaşlarını yargılamak için açılan davaya müdahil olma yarışına girdiler. Mahkeme kapısına önce sen gireceksin, ben gireceğim diye birbirlerini çiğnediler.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve ekibi "Bunlar yalan söylüyorlar. Anayasa değişikliği yaparak 12 Eylül ihtilalini gerçekleştirenlerden hesap soracaklarını söylüyorlar. Bunlar hesap sorabilir mi? Bunlarda hesap soracak yürek var mı? Halkı kandırıyorlar. Bunların zamanaşımı diye bir kavramın olduğundan haberleri bile yok. "Hayır" diyelim Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunuzu bozalım" diyordu.

MHP Lideri ve ekibide CHP'nin kuyruğuna takıldı meydanlarda "Hayır" diye nara attı. Attıda ne oldu, seçimlerde MHP'ye oy veren seçmen bile anayasa değişikliğinde "evet" dedi.

Devran değişti kimin yalan söylediği, kimin milleti kandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu taraftarlarına meydanlarda "bunlar hesap sorabilir mi?" diye sorduğunda partilileri "soramaz", "Bunlarda hesap soracak yürek var mı?" dediğinde "yok" dedirterek meydanları inlettiriyordu. Şimdi ne oldu. Milletin, "Yüreği olan hesap sorar" dediğini duyuyor mu?

Demirel "Ben müdahil olmayacağım. 12 Eylülle hesaplaştım. 12 Eylül müdehalesiyle bana yasak koyanlarla milletimin oylarıyla siyasete döndüm. Başbakan oldum, Cumhurbaşkanı oldum" diyor.

O mevki maham sahibi olunca yapılan ihtilal meşru demek ki! TBMM'nin kapatılması, anayasanın ortadan kaldırılması, partilerin kapatılması ve onlarca insanın zulme uğraması, Sayın Demirel'in tekrar Başbakan ve Cumhurbaşkanı seçilmesiyle meşru hale geldi öyle mi?

12 Eylül darbecilerine mahkeme yolu açılınca hesap yarışına girenler Ergenekonculara neden sahip çıkıyorlar anlamak mümkün değil.

CHP ve MHP 12 eylül darbecilerinden hesap sormaya kalktıklarına göre bundan böyle yeni hazırlanmakta olan anayasayada sahiplenmeleri gerekir. Halen Türkiye darbecilerin hazırladığı anayasa ile idare ediliyor. Hem darbecilerden hesap sormaya kalkacaksınız, hemde darbeci anayasasının değiştirilmesi için yapılan çalışmalara yardımcı olmayacaksınız.

Kim böyle bir davranış içine girerse milleti kandırmış olur. Böyle düşününce yeni anayasa ümitlenebiliriz. İş ciddiyete binince tavırlarını göreceğiz. Yeni anayasayada hayırcı olurlarsa ilk seçimlerde millete onlara müdahileci olur.

Bu yazı toplam 1044 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR