AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Muhalefet

Muhalefet

18 yıllık kesintisiz AK Parti hükümetleri döneminde AK Parti iktidarı kadar muhalefet partilerinin durumuda her daim eleştirisi konusu oldu ve olmaya devam ediyor. Ülke siyasetinde ortaya çıkan bu tablo Bilecik özelinde de aynı şekilde uzun yıllardır süregelmekte. 

Bilecik’teki muhalefet partilerinin temsilcileri genel siyaset üzerinden bir politika izlemekle beraber kendilerini anlatmaya çalışmaktalar. İzlenen bu yol haritası yanlış değil ama eksik. Muhalefet partilerinin il temsilcilerinin yerel ölçekli siyasete biraz daha fazla yer vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Son dönemde Memleket Partisi’nin yaptığı gibi mesela. 

Memleket Partisi İl Başkanı Hüseyin Korkman, Bilecik siyasetinde yeni bir sayfa açmaya çalışıyor. Hem yeni kurulan partilerini anlatıyor hem de kentin sorunlarını teker teker gündeme taşıyarak düzgün bir üslupla yetkilileri göreve davet ediyor. İcranın başındakiler belki bu durumdan rahatsız oluyordur ama Hüseyin Korkman olması gerekeni yaparak yapıcı muhalefette bulunuyor. 

Hüseyin Korkman ilk olarak köprülü kavşağın önüne giderek “Hizmet eziyete dönüştü” dedi. Yenişehir yolu çalışmalarının gerçekleştiği şantiye alanına gitti ve “Yeter artık” çağrısında bulundu. Son olarak stadyumun kapısına dayanan Korkman “Bilecik’in ayıbı olmasın” diyerek yetkililere seslendi. Peki Korkman’ın dile getirdiği bu konularla ilgili yanlış veya haksız diyebilecek bir Bilecikli var mı?

Uzun lafın kısası iktidarın görev ve yetkileri olduğu gibi muhalefetin de belirli sorumlulukları var. Hem iktidar hem muhalefet üzerlerine düşeni layıkıyla yaparsa kazanan millet olacaktır. Bu bağlamda; Memleket Partisi gibi ilimizde yeni örgütlenen DEVA, Yeniden Refah gibi partilerin Bilecik’in sorunlarına ilişkin daha sık değerlendirmelerde bulunmalarının hem kendilerine hem de memleketimize faydası olacağını düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla… 

Bu yazı toplam 3132 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR