AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Semih Şahin geri dönecek mi?

Semih Şahin geri dönecek mi?

İçişleri Bakanlığı’nın Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet operasyonunun ardından başlattığı soruşturmanın sonuçlandığını öğrendik. Belediyenin geriye dönük 3 yıla ilişkin olarak detaylı ve titiz bir denetimden geçirildiği, 87 sayfalık bir raporun hazırlandığı bilgisini aldık.

Raporda, rüşvet operasyonu ve rüşvete konu olan alışveriş merkezine ilişkin herhangi bir saptamada bulunulmadığı belirtiliyor. Belediye misafirhanesinin pandemi döneminde doktorlara kullandırılması ve bazı üniversite öğrencilerinin barınması için gerçekleştirilen tahsisden 24 bin TL civarında bir zimmet çıkartılmış. Ayrıca, personel maaşlarında yapılan bir hatadan ötürü bir miktar daha zimmet yansıtılmış.

Semih Şahin, bahse konu raporun göreve dönmesi için kapıyı araladığını düşünüyor. Hatta hem göreve hem de partisine geri döneceğine olan inancı tam. Bakanlık Semih Şahin ile ilgili 2 ay daha görevden uzaklaştırma kararı almıştı. Bu süre 25 Ağustos’ta sona eriyor. Eğer süreç bu şekilde işlerse Semih Şahin Ağustos ayı sonunda göreve dönmeyi ümit ediyor.  

İçişleri Bakanlığında yürütülen süreç işin idari kısmı. Bir de adli yönü var tabiki. Ancak, Semih Şahin rüşvet operasyonu çerçevesinde ifadesinin bile alınmadığını söylüyor. Kendisinin iddianamede yer alıp almayacağı belli değil. Semih Şahin’in avukatına göre, Semih Şahin hakkında adli süreç başlasa bile görevine dönmesi ve başkanlık yapmasına engel bir durum yok.

Önümüzde 2 ay gibi bir zaman var. Bakalım Semih Şahin görevine geri dönecek mi? Göreve dönmez ise belediyede ve Bilecik siyasetinde herhangi bir değişiklik beklemiyorum. Ama göreve dönerse neler olabileceğini hiç mi hiç kestiremiyorum.

Hep birlikte göreceğiz, kalın sağlıcakla…

 

Bu yazı toplam 3247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR