Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Sponsor ve Yatırımcı İhtiyacı

Sponsor ve Yatırımcı İhtiyacı

Üniversite altyapımızda son 4 yıldır teknolojik ürün ve nitelikli mühendis ortaya çıkartmak için çalışmaya devam ediyoruz. Birçok gencimizi Sanayi ile buluşturduk. Etrafımızdaki kuruluşlar hocam sizin bir öğrenciniz bizde çalışıyor diyor. Ama o kadar sayı fazla ki inanın çoğunu yüzünü görmesem hatırlamıyorum.

Teknoloji geliştiren projeler sayesinde üniversite altyapımızda bugüne kadar 5-6 kuruluşa mühendislik hizmet ve Ar-Ge desteği sağladık. Az da olsa çok da olsa problemlerini çözmek için nitelikli adımlar attık. Dile kolay sözleşme imzalanma tarihleri dikkate alındığında 35 bin dolara yaklaşmış toplam üniversitemize ödenmesi taahhüt edilen rakam. Yaptığımız makaleler ve aldığımiz atıflardan çok çok daha fazla önemli bizim için. En son Ahi HVS kuruluşunu Sanayi ile buluşturarak nitelikli üretim yapmasına vesile olduk. Ama geçmiş adı üstünde tamamlandı. Ve yeni güzel hikayeler yazma zamanı. Asla ben yoruldum demeyen ve nitelikli ürün geliştirmek için gayret eden akademisyenler olarak yeni projeler üretme zamanı geldi artık.

Ve artık Alfa kurt projesini önümüzdeki 4 yıl için geliştirmek istiyoruz. Bu yüzden şehrimizdeki tüm Sanayi kuruluşlarından ve girişimcilerden destek bekliyoruz. Özellikle Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü ve Sanayi Ticaret Odasından girişim sermaye desteği için yardımlarını umuyoruz. Hem de bu projede Ertuğrul Dedemizin torunları ile birlikte yer alıyoruz. Bu yüzden durmadan yola devam ediyoruz.

Yurt dışından enteresan bir biçimde ortak üretim hattı kurmakla ilgili bir teklif geldi. Ama inanın bir o kadar riskli ve tehlikeli ama yine de değerlendirmek gerekir. Uluslararası talebi görünce yabancı pazarını yer edebilecek bir isimle sektöre girmeyi düşünüyoruz. Yani artık AWASystems zamanı diyoruz. Alpha Wolf Aircraft Systems ile yeni bir proje dönemi başlatıyoruz.

Bu yazı toplam 1534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR