Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Teknoloji Üreten Bilge Edebali Topluluğu

Teknoloji Üreten Bilge Edebali Topluluğu

Geçtiğimiz hafta gerçekten teknoloji açısından gündem çok yoğundu. TEKNOFEST başvuruları başlarken, aynı zamanda fuar alanında BŞEÜ Edebali teknoloji geliştirme topluluğunun, ürün araştırmalarının sergisi vardı. Bu hafta tüm bu konuları toparlayacağız inşallah. Özellikle gençlerimizin teknoloji ve bilim üretmeleri için, yaklaşık 6 aydır üzerinde çalıştığımız yeni bir projeyi sizlere tanıtmak istiyoruz bu yazımızda.

Söze başlarken ilk olarak fuar alanı ile ilgili bazı konuları sizlere aktarmak isterim. Öncellikle alanda bizi yalnız bırakmayan SUBAŞI ailesine teşekkür ederiz. Berat bey hem bizi alanda destekleyen üç Bilecikliden biri olurken, hem de tüm ekibe tatlı ikramı yaparak şehrimizdeki teknolojik gelişmelerle ilgili desteklerini bizlere gösterdi. Ayrıca, Sayın Fikret Başkanımız Söğüttün tanıtımı adına, iki Alpi fuarımıza gönderdi. Toplamda 10,000 ziyaretçi alan standımız; böylece tam manasıyla ziyaretçi akımına uğradı. Her zaman bizlere yardımı esirgemeyen Sanayi Teknoloji İl müdürlüğü ise fuarda yer alan üçüncü Bilecik temsilcisiydi. Zaten Abdullah Bey her zaman fikir üreten ekiplerin yanında.

HAVELSAN, STM, ROKETSAN ve ASELSAN gibi şirketlerin bulunduğu bir alanda Bileceği temsilen şehrimizden gele gele üç ekip bizi yanlız bırakmadı. Kusura bakmayın sonra da çıkıp BŞEÜ’de çalışan yok diye yorum yazmayın haberlere. Arkadaş savunma sanayine hem İHA hem de motorunu satan bir projeye destek, sadece üç değerli gruptan mı olacaktı? Üstadım daha ne yapalım üç yılda? Uzayda yer alan Amerikan uydusunu mu vuralım? Ya da yunan ordularını dakikasında adalardan atan sistem mi geliştirelim?

Toplam bugüne kadar yaklaşık 80,000 dolar bu projeye yatırım yapan Huzeyfe Şaban ve AHİ HVS şirketini kutlarız. Merak etmeyin, tüm bu başarı Şaban ailesinin. Biz sadece danışmanız ve fikir veren Bilim İnsanıyız bu güzel projede. Yani verilen destek bize değil, bu tip yatırımcıları desteklemek adınadır aslında.

Fuara rahatsızlığından ötürü katılamayıp, bizlere desteğini ileten Rektör hocamıza teşekkür ederiz. Aynı zamanda yanımızda olmayı arzu edip yine sağlık sorunları yüzünden katılamayan Mühendislik Fakültesi dekanımız, Mehmet Kurbana minnettarız. Ayrıca yoğunluktan ötürü yorgun düşüp erkenden kapattığımız için, yarı yoldan dönen Cihan hocamıza ise saygılarımızı sunarız. Katılımıyla bizi onurlandıran değerli TÜRKAV ve TÜRK EĞİTİMSEN başkanımız, üniversite temsilcimiz ve eski Eskişehir Sendika başkanlarımıza ise teşekkürü bir borç biliriz.

Aslında fuara katılım şu an için memur görevinde bulunan; yüksek bilgisayar ve elektronik mühendisi Tufan İnanç tarafından sağlandı. Gizli bir kahraman aynı zamanda, kimse bilmese de tam bir bilim insanıdır teknoloji alanında. Organizasyona bir çay makinesi dışında tamamıyla katkı sağlayan TTO müdürümüz Edip Hocamız da, Eskişehir çıkartmasını organize eden kaptandı aslında. Harun, Yakup ve İsmail beyler ise en önemli iş yükünü 10.000 ziyaretçiyi ağırlarken sırtlayanlardandı. Dedik ya AHİ Edebali ruhuyla ve her zaman diriliş vizyonuyla!

Geçen hafta tüm Rektörlük çalışanlarını biraz yorduk galiba. Evet, farkındayız bir hafta içinde bu organizasyona hazırlık için sınırları biraz zorladık. Maalesef bu tip işler bürokrasi ile ilerlemez, ancak azim ve kararlılıkla doğru anda atılan adımlarla ortaya çıkar başarılı çalışmalar.

Özür dileriz ama, gelecekte de başarı için biraz sınırları zorlamaya devam edeceğiz. Tüm bu yoğunlukta her isteğimizi olumlu ve hızlı bir şekilde sağlayan Rektörlük yöneticilerine de ayrıca teşekkür ederiz. Unutmayın BŞEÜ; sadece teknoloji ve nitelikli ürün imal ederek, ancak ve ancak galip gelecektir bu kurtlar sofrasında! Bizim de ekip olarak sadece teknoloji üretmektir gayemiz. Lafla olmaz! Altı boş reklamla ise, arkadaş unutma bu kap hiçbir zaman dolmaz! Ürünün kalitesi varsa ancak reklam edilir ve satın alınır. Kalitesiz işinse yolu her zaman çöplükte tamamlanır.

Artık biraz da Bilge Edebali projesine değinelim. TEKNOFEST yarışmaları katılım başvuruları başladı. Kendinden emin ve TÜRKİYE için teknoloji üretmek isteyen binlerce genç başvuru yapacak bu organizasyonlara. Bizde ekip olarak söz veriyoruz Bilecik – Sakarya okurlarına. Her kim Edebali ismiyle bir ekip kurarsa destek vereceğiz boş zamanlarımızda. Sakın unutma, asla siyasete yer yok bu organizasyonda! Yanlızca eğitim ve öğretim amacıyla.

Hadi bir bakın aşağıda yer alan, hangi alanda bu ekiple çalışmak istersiniz?   Başvurular Gençlik Merkezi ve bu şehrin hamisi ERDALLAR gurubuna.

Öncelikli BİLGE Edebali Gençliği TEKNOFEST Yarışmaları  Konuları

  • Wind Tree
  • Helikopter Tasarım Yarışması
  • Tarım İlaçlama Robotu
  • Hemşire Destek Robotu
  • Akıllı cankurtaran deniz aracı
  • Gölet doğal ortam denetleme robotu
  • Operatör etkileşimli enerji ve üretimde verimlilik asistanı
  • Hibrit kamikaze VTOL
  • 3d printing home
  • Kamikaze Turbo Jet & Turbo Prope Tasarımı
  • Kış etkin şartlar için tropik üretim sistemi
  • Orman denetim otomasyon sistemi

Bu yazı toplam 3031 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR