ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TÜZÜN PARTİSİNİ KURTARMAYA ÇALIŞMALI

TÜZÜN PARTİSİNİ KURTARMAYA ÇALIŞMALI

23 Mart tarihli gazetemizde “TÜZÜN’DEN BÜYÜK GAF” başlığıyla aşağıdaki haber çıktı.
TÜZÜN'DEN BÜYÜK GAF
“Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün, sosyal medya hesabından büyük bir gafa imza attı.
Tüzün, facebook hesabı üzerinden "İstanbul'daki canlı bomba Başbakan Davutoğlu'nun devletin parasıyla evlendirdiği, bir de bilezik gönderdiği PKK'lı Ramazan Toy çıktı" yazılı bir resim paylaştı. Tüzün ayrıca paylaştığı resim üzerine "Teröristin kimliğine bu yüzden mi yayın yasağı getirildi?" diye sordu. 
Fakat İstanbul'daki hain saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği Mehmet Öztürk olarak yetkili makamlarca açıklanmıştı. Hatta canlı bomba Öztürk'ün, olaydan bir gün önce Adıyaman'dan otobüsle İstanbul'a geldiği otogardaki güvenlik kameralarına yansımıştı.
Ayrıca Tüzün'ün yaptığı paylaşımın altına "Sayın vekilim Mehmet Öztürk değilmiydi?" diye yorum bırakanlar da oldu.
Peki Tüzün'ün bahsettiği Ramazan Toy kimdir?
PKK'dan ayrılıp Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki ailesinin yanına dönen 29 yaşındaki Ramazan Toy, teyzesinin kızı 21 yaşındaki Cemile Kürkçü ile evlendi. Düğüne davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, genç çifte danışmanıyla altın bilezik gönderip telefonla da arayarak tebrik etti.
Tüzün, yaptığı paylaşımı yaklaşık bir saat sonra facebook hesabından kaldırdı.”
Yaşar Tüzün ilimizin Cumhuriyet Halk Partisinden ilimiz halkını Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil eden Milletvekili. Muhalefet Milletvekili olduğundan, rakibi iktidar partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu zor durumda bırakmak için bu açıklamayı yaptı. Yapılan yorumlardan mı yoksa birilerinin uyarması neticesinde mi kaldırdı?
Tüzün’ün elbette muhalefeti kamuoyunda eleştirme hakkı var. Bu eleştiri doğru olmalı. Aksi halde şimdi olduğu gibi kendisini halkın karşısında müdafaa edemeyecek hale getirir.
Milletvekili Tüzün PKK’ya karşı olduğu muhakkak.
Kendiside aileden gelen bir CHP’li. Daha evvel yazdığım gibi CHP eski CHP’yi aratır hale geldi.
Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekilliği yapan birçok eski partililer partinin bugünkü halinden şikayetçiler. CHP’nin 20 yıla yakın Genel Başkanlığını ve uzun yıllar Genel Sekreterliğini yapan Deniz Baykal’da partisinin yürütülen politikasından rahatsızlığını televizyonlardan kamuoyuna açıkladı. Partisinin HDP politikasına kaydığını söyledi. 
Cumhuriyet Halk Partisi içinde Gamze İlgezdi isimli Milletvekili’nin bir cenaze tabutu başında ağladığı fotoğrafı basında yer aldı. Tabutun içindeki cenazenin devlet güçleri tarafından ihanetinden dolayı öldürülen PKK’lının olduğu yazıldı.
Yine CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Aponun avukatlığını yaptığı bir gerçek. Suriye’de PKK’nın kolu olan PYD’yi savunan, PKK’ya destek veren televizyonlarda konuşmaktan çekinmeyen bir isim.
Yine partisinden “Türkiye ile İran savaşa girse, ben İran’ı tutarım.” diyen Milletvekili var.
Bütün bu gerçeklere Milletvekili Tüzün bizden daha fazla vakıf.
Doğru olmayan sözlerle muhalefeti yıpratma yoluna gideceğine partisini, hal ve hareketleri, sözleriyle Türk halkı önünde zor durumda bırakan vekillere yanlış yaptıklarını söylemesi gerekir. Böylece partisini de kurtarmış olur.

 

Bu yazı toplam 2114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR