ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Üretici Vali ve Vekilinden memnun

Üretici Vali ve Vekilinden memnun

Üç haftadır tarımda çalışanların isteklerini dile getirdim. İlinde barajlara yapılan yeraltı sulama borularından meydana gelen patlamalar, bunların tamirleriyle ilgiliydi, ikincisiyse Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ilimizde 1 ay alım yapma süresinin az olması, bu sürenin 2 aya çıkartılması isteğiydi.

Sayın Valimiz Kızılkaya her iki konuyla süratli bir şekilde ilgilendi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Eskişehir Bölge Müdürlüğüyle görüşerek ilimizden iki ay süreyle buğday alınmasını sağladı. Bu yerinde kararla Osmaneli, Bozüyük, Pazaryeri buğday üreticileri ürettikleri buğdaylarını Toprak Mahsulleri Ofisine satabilecekler. Ofisin 2 ay süreyle açık olması piyasanında dengede tutulacağını unutmayalım.

Sulama kanallarında meydana gelen patlamaların tamiratı için ihtiyaç olan kepçe, diğer alet ve edevatın pahalı olması sebebiyle uzun süre arızaların giderilemediği üreticilerin başlıca şikayetleriydi. Sayın Valimiz Kızılkaya kendisine yapılan münferit şikayetleri göz önüne alarak sulama birlik başkanlarını ve ilgili köy muhtarlarını yaptığı toplantıyla ilk ağızdan şikayetleri dinledi. Gecikmeden hemen ertesi günü Devlet su İşleri Eskişehir Bölge Müdürünü ziyaret etti. Ayın gün Sayın Vekilimiz Selim Yağcı ile Ankara’da Devlet Su İşleri Genel Müdürünü ziyaret ederek sorunları dile getirdikleri bilgisine ulaştık.

Sayın Valimiz Genel Müdürle ilgili yapılan görüşmeleri detaylı açıklamış değil. Benim Ankara’da Genel Müdürlükte çalışan Bilecik’li bir evladımızdan edindiğim bilgiye göre, Bilecik’te Devlet su İşleri Şubesi binası, arsası inşaatı hızla bitirileceği, şubenin ihtiyaç olan makinalarla donatılacağı, üreticinin şikayetlerinin sona ereceği yönünde.

İleriki günlerde Eskişehir Bölge Müdürlüğünün, Genel Müdürlüğün başlayacağı çalışmalara göre Sayın Valimizin geniş bir açıklama yapacağını ümit ediyorum.

Gazetemize ve şahsıma yapılan telefonlardan, sayın Valimize ve milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı’ya teşekkür edildiğini belirteyim. Sayın Vekilin bu konularla ilgili geniş açıklamasını gazetemizden ve haber sitemizden okuyabilirsiniz.
 

Bu yazı toplam 2284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR