MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

İstemekle değil, altyapıyı oluşturmakla oluyor

İstemekle değil, altyapıyı oluşturmakla oluyor

Geçtiğimiz hafta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin bir toplantısı için Osmaneli’ndeydik. Rektör hoca üniversitenin çalışmaları hakkında basına bilgilendirmeler yaptı. Hocanın çalışmalarını haber olarak gazetemizden takip etmişsinizdir.

Program Osmaneli Belediyesi’nce restorasyonu yapılan tarihi Kelemcioğlu konağında yapıldı. Konak zannederim 2019 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programına tahsis edilmişti.

Konak bahçesindeki eski köy fırını ve su kuyusu okula ayrı bir ahenk katmış. İkramların hazırlanmasının ve sunumunun okuldaki öğrenci kardeşlerimizin ellerinden olduğunu öğrendik. Sunumları da gayet güzeldi. Rektör bey, burada güzel haberleriyle üniversitenin ilimize katkılarını paylaştı, çalışmalarını anlattı.

Osmaneli’nde MYO bölümlerinin artışının önemli unsurlarından bir tanesi de belediyenin üniversiteye vermiş olduğu destek. İlçenin üniversiteye bina tahsisi bölümlerin de çoğalmasını sağlamış. Bir belediye başkanının ilçesine hizmet etmenin güzel örneklerinden biri olduğunu tüm basın mensubu arkadaşlar şahit oldu. Hatta orada da bu konuyu kendi aramızda değerlendirdik. Belediye Başkanı Münür Şahin ilçesine güzel bir eser kazandırmanın yanında, eğitim alanında da hizmet etmiş.

Başkan Münür Şahin’in yıllar önce konak restorasyonu yapma fikri Osmaneli’ne iyi gelmiş. Şahin’in bu çalışmaları sayesinde üniversitesi hazır bir binaya kavuşmuş oldu. Burada öğrenciler eğitimler alıyor. İlçeye renk katıyorlar. Çalışmanın mükafatı, ilçeye ekonomik getiri olarak geri dönmüş. Osmaneli kazanmış.

Münür başkanın bu projeleri sayesinde Osmaneli üniversiteden en fazla pay alan ilçelerimizden bir tanesi diyebiliriz. Demek ki, istemekle değil, alt yapıyı oluşturmakla oluyormuş.

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 2552 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR