SİNAN ÖNCE

SİNAN ÖNCE

YAĞCI’NIN SÖZÜ SENETMİŞ...

YAĞCI’NIN SÖZÜ SENETMİŞ...

Bilecik'te Kentsel Dönüşüm Projesi sancılı bir dönemin ardından karara bağlandı. Halkın çoğunluğu istemedi, proje iptal oldu. Belediye Meclisi de geçtiğimiz Salı günü oy birliği ile Kentsel Dönüşüm Projesinin iptal edilmesi yönünde karar aldı. Alınan bu karar ilimiz için inşallah hayırlı olur.
Şimdi gelelim asıl konumuza... Bildiğiniz gibi MHP adayı Hüseyin Şensoy, kentsel dönüşüm projesini vatandaş istemediği takdirde yaptırmayacağını notere tasdik ettirmişti. Bu tasdik gündemi oldukça meşgul etmiş, kimi vatandaşın takdirini kazanmış, bir nebze de olsa rahatlatmış, kimi vatandaşın da "Siyasilerin sözü senet değil mi, vaatler notere neden tasdik ettiriliyor?" sorusunu aklına getirmişti. 
Belediye Başkanı Selim Yağcı'da vatandaş istemediği takdirde bu projeyi hayata geçirmeyeceğini sadece sözlü olarak ifade etmiş noter tasdiğine ihtiyaç duymamıştı. 
Son gelişmelere baktığımızda mevcut Belediye Başkanı Yağcı'nın proje konusunda sözünü yerine getirdiğini görüyoruz.  Projeye en az %60 evet imzası çıkmaz ise projeyi yapmayacağım diyen, bu sözünü notere veya başka bir yere tasdik ettirmeyen Başkan Yağcı , vatandaşın istemediği projeyi son meclis toplantısında gündeme aldı ve meclis üyelerinin oy birliği ile proje iptal edildi. 
Yağcı bu davranışıyla "Siyasilerin sözü senet değil mi, vaatler notere neden tasdik ettiriliyor?" sorusu aklına gelen vatandaşa, adeta"Benim sözüm senettir, noter taahhüdüne gerek yok" demiş oldu...
Evet... Demek ki Başkan Yağcı'nın sözü senetmiş! Demek ki bir vaad için, noter taahhüdüne gerek yokmuş. Demek ki halkın kendi iradesi noter taahhüdü kadar etkili oluyormuş. 
Gelelim ikinci konumuza...
Kentsel Dönüşüm Projesi'nin siyasi polemiğe kurban gittiğini düşünüyorum. Çünkü Cumhuriyet ve İstiklal Mahallesi sakinleri bu projeyi kabul etmediyse bunda projeyi beğenmemelerinin yanında, siyasilerin yaptığı açıklamalar ve propagandalar büyük oranda etkili oldu diyebilirim. 
Ama şu bir gerçek, o mahaller elbet bir gün dönüşüme uğrayacak, yenilenecek. Belki 5 sene sonra belki 50 sene sonra... O zaman da haliyle sorulacak "Bu yenilenme neden daha önce yapılmadı? Yapılmamasının sorumlusu veya sorumluları kim?" diye... 

Bu yazı toplam 532 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SİNAN ÖNCE Arşivi
SON YAZILAR