MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

DAVUTOĞLU, BİLECİK’İN YENİ BİR ABDÜLHAMİD’İ OLUR MU?

DAVUTOĞLU, BİLECİK’İN YENİ BİR ABDÜLHAMİD’İ OLUR MU?

II. Abdülhamid’in Bilecik sevgisini tüm hemşehrilerimiz bilir. Ulu Hakan Abdülhamid Han Bileciklilerden bahsederken, ‘hemşehrilerim’ dermiş. Söğüt’e havalisine bir çok yatırım yaptırmış, kendi muhafız alayını bile ‘Ertuğrul Alayı’ ismiyle, Söğüt ve çevresinden oluşan askerlerden kurdurtmuş.

Bilecik, batının Hakkarisi olarak kalmış yıllarca. Türkiye’nin en iyi bölgelerinden birinde yer almamıza karşın, devlet yatırımlarından bir türlü faydalanamamışız.

Geçtiğimiz haftalardaki Söğüt Şenliklerine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni bir umudumuz oldu. Söğüt ve Bilecik konuşmalarında sorunları dinleyerek geldiği anlaşılan Davutoğlu çözülemeyen problemlerin takipçisi olacağı gibi, Söğüt’ten başlayacak tarih havzası müjdesini verdi. Bu yatırımlar tamamlandığında Bilecik Marmara’nın yıldızı olacaktır.

Yıllarca yılan hikayesine dönen Yenişehir – Bilecik yolu ve Devlet hastanesinin hızlandırılması konusunda talimatlarının olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, Yüksek Hızlı Tren hattındaki sorunların da önümüzdeki yıla kadar çözüleceğini söyledi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın 2. Döneminde en büyük hayallerinden biri, YHT hattından Bilecik’e yeni bir bağlantı yolu yapılmasıydı. Hızlı tren istasyonu bağlantısıyla Bilecik’e yeni bir bağlantı yolu müjdesini veren Davutoğlu, “İnşaallah gelecek sene Söğüt Şenliğine geldiğimizde bu tamamlanmış olacak” diye de tarih verdi.

Tarihi misyonu bakımından Söğüt’e ayrı bir önem verilmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu zannettiğim Davutoğlu, Şeyh Edebali ve Ertuğrulgazi türbelerinde her Cuma, sabah namazından Cuma namazına kadar aralıksız Kur’an-ı Kerim okunması talimatını verdi. Bu organizasyonda müftülüklerimiz tarafından başlatıldı.

“Dursun Fakih, Şeyh Edebali ve Ertuğrulgazi arasındaki bölgenin tümünü bir tarih havzasına dönüştürmek, ayrıca buradan, Yenişehir'den, Bursa'dan İznik'e olan havzayı da bir Osmanlı tarih havzası ile birlikte entegre bir proje halinde hem iç turizme hem dış turizme açacak adımlar atmak kararındayız” diyerek Bilecikliler’i heyecanlandıran Başbakan Davutoğlu,  “Çünkü bu dağlar, bu tepeler 600 yıl süren bir imparatorluğun bir tohumunun atıldığı tepeler. Her bir vatandaşımızın genç neslimizin bu topraklara gelerek bu hatıraları taşıması bizim için önem taşır. Dolasıyla hem Söğüt'te Ertuğrul Gazi'nin huzurunda ve şimdi de Şeyh Edebali'nin huzurunda bunu dile getirirken bu havzanın bütün dünyanın ilgisini çekecek nitelikte bir kültür havzası içine dönüşmek için de gerekli olan ne varsa yapılacak'' dedi. 

Böyle tarihi bir misyona sahip ilimizin yıllardır alamadığı yatırımları, Davutoğlu döneminde alacağını ümit ediyorum.

Çünkü; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. Kuruluş yıl dönümünde burada Söğüt’te buluşacağız ve bir cihan devletinin doğuşuna hep beraber şahitlik edeceğiz” diyen bir Başbakan 9 sene sonra yine aynı Söğüt’e, Bilecik’e geldiğinde ne diyecek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bilecik’ten götürülecek yeni tekliflere de hayır diyeceğini zannetmiyorum.

Yeter ki ilimiz siyasetçileri ve bürokratları bu verilen vaatlerin takipçisi olsunlar. 

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR