EYLEM YILDIRIM

EYLEM YILDIRIM

3 günde 3 kilo verdiren Detox (Şok) diyet

3 günde 3 kilo verdiren Detox (Şok) diyet

Hızlı kilo vermek herkesin mutlaka ilgisini çekiyor, tıpkı bu başlık gibi…

Düşündüğümüz zaman gerçekten kulağa hoş geliyor ama bedeninize ne kadar iyi gelir hiç düşündünüz mü?

Detoks nedir?

Detoks aslında detoksifikasyon kelimesinin kısaltmasıdır. Detoksifikasyon ise toksik maddelerin insan vücudu dahil canlı bir organizmadan atılmasıdır ve bu esas olarak karaciğer ve böbrek tarafından gerçekleştirilir. Kısacası zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılması işlemidir. Peki detoks ne değildir?

Detoks hızlı kilo verme programı, düşük kalorili diyet ya da herhangi bir içecek değildir. Ve kesinlikle herkes tarafından uygulanabilir bir şey de değildir.

İnsan vücudunda hücre ve organlarda gerçekleşen bu ‘uzaklaştırma’ işleminin de bir kapasitesi bulunuyor. Gerek çalışma ortamı, gerek genetik etkenler, gerekse ihtiyaçtan fazla alınan yağlı- şekerli besinler ya da fazla alkol tüketimi sonucu kapasitenin üzerinde zehirli madde alımına maruz kalınırsa bu maddeler vücuttan atılamayacaktır ve birikmeye başlayacaktır.

Detoks adı altındaki diyetler nedir?

Bu tür beslenme programlarının temel mantığı aslında vücudu yüksek yağlı ve şekerli besinlerden uzaklaştırmak, ve sebze - meyve alımını artırarak diyetin lif içeriğini zenginleştirmektir. Kimi zaman çok düşük kalorili olan bu diyetler kilo kaybına yardımcı olur tabii ki. Ancak belirttiğim gibi kesinlikle herkes tarafından uygulanabilir değildir. En sağlıklı yolu da bir uzman kontrolünde uygulamaktır.

Bu aşamada vücudumuza nasıl destek olabiliriz?

Her şeyden önce sağlıklı beslenme bizim için bir yaşam tarzı haline gelmeli ve su tüketimimiz ortalama 2 litrenin altına inmemelidir. Bununla birlikte yukarıda saydığım etkilere maruz kaldığını düşündüğünüz dönemlerde günlük beslenmenize ekleyebileceğiniz besinleri sıralayacak olursak; Enginar, sarımsak, limon, biberiye,zerdeçal, zencefil, turunçgiller, ananas, salata vb.

Sonuç olarak bu ‘detoks diyet’ başlığı altında gördüğünüz diyetlerin zayıflamaya yönelik kullanılması insan sağlığını tehlikeye atabilir. Bu tür diyetler gebeler, tansiyon-diyabet ve böbrek hastaları olan kişiler tarafından kesinlikle uygulanmamalıdır.

Sağlıkla kalın.
 

Bu yazı toplam 5212 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
EYLEM YILDIRIM Arşivi
SON YAZILAR