MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

ARA KARNELER GENEL MERKEZDE

ARA KARNELER GENEL MERKEZDE

“Referandumda Bilecik’ten çıkan sonuca göre Ak Parti genel merkezi’nin Bilecik’e karşı bakış değişir mi?” soruları kamuoyunda konuşuluyor. Ak Parti Bileciklilere karşı bakış açısı değişeceğine Bilecik Ak Parti de kim söz sahibi ise onlara karşı bakış açısı değişsin.

Genel merkezlere bir tavsiyem Bilecik’teki seçilmişlerin kendi köylerinden, mahallelerinden aldıkları sonuçları da bir değerlendirsinler. Ak Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz kendi köyü olan Kandilli’de 195 evet 182 hayır oyu çıktı. Yüzdesini hesapladığımızda %52 evet %48 hayır. Poyraz kendi köyünün tam desteğini alamamış. Kendi köyünden tam destek alamayan bir seçilmişin diğer bölgelerden tam destek almasını beklemek zaten hayal olur.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Bilecik’ten istediği evet oyunu alamasa da kendi köyü Cumalı dan tam destek almış. Cumalıda 129 evet ve 17 hayır çıktı. Cumalı %12 karşılık %88’lik oranla Yağcı’ya tam destek dedi.

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un köyü Mahan’da da durum fena değil. 202 evete karşılık 91 hayır oyu var. Bu durum Kurtulmuş’a %69’luk destek sağlıyor. Vezirhan yerel seçimlerinde Ak Parti ile Saadet Partisi birbiriyle yarışmasına ve iki partinin de evet demesine rağmen çok az bir farkla evetler önde çıktı. Yani Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un köyü Kurtulmuş’u desteklemese Vezirhan’dan hayır çıkabilirdi.

Ve Ak Parti’nin kalesi olarak görünen Osmaneli. İl Genel Meclis Üyesi Hayati Kaba köyü Düzmeşe’den, İbralim Polat ise Oğulpaşa’dan tam destek aldı. Düzmeşe’den 44 (%15) hayır karşısında 240 (%85) oy oranıyla köylüsü Hayati Kaba’ya tam destek dedi. Oğulpaşa’da da durum pek farklı değil. 23 hayır %5’lik hayır karşısında 412 %95’lik oy oranı ile İbrahim Polat köyünde rekor kırdı.

Meclis Başkanı H.Hüseyin Çelik’in durumu pek iç açıcı değil. Çelik köyü Ulupınar’dan 47 evet 32 hayır çıktı. H. Hüseyin Çelik köyünden ancak %59’luk destek görebildi.

Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Ceyhan’ın durumu ise içler acısı. Köyü Kınık’ta hayırlara yenik düştü. Ak Partili Nazmi Ceyhan’ın köyü Kınık’ın %53’ü 125 oyla hayır derken evetler 109 oyla %47’lik oranda kaldı.

Rakibine yenik düşen sadece Nazmi Ceyhan değil. MHP İl Başkanı da Çukurören’de evetlere yenik düştü. Çukurörende 232 oyla %58 evet çıkarken 98 oyla %48 hayır çıktı.

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’de köyü İlyasbey’den tam destek alan seçilmişler arasında İlyasbeyden %17’ye tekabül eden 14 oya karşılık %83’lük 70 hayır oyu ile köyünden tam destek almış oldu. Ak Parti Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’ın köyünden az farkla da olsa evet oyu alsa da ilçesi Bozüyük’ten ugüne kadar hiç kazanamadığını belirtmek isterim.

Partilerin genel merkezleri Bilecik’teki oy oranlarına göre Bileciklileri değerlendireceğine, partilerinin Bilecik’teki temsilcilerini değerlendirmesini, değerlendirirken de kendi köylerinden ve mahallelerinden çıkan sonuçları da ortaya koymasını dilerim.

Bu yazı toplam 1047 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR