MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BİLECİK’TE SİYASİ CUNTA MI OLUŞTURULUYOR?

BİLECİK’TE SİYASİ CUNTA MI OLUŞTURULUYOR?

Bilecik’teki meslek odası başkanları Bilecik halkından gizli basına kapalı yaklaşık 3 aydır toplantı yapıyor. Oda üyelerinin oyları ile seçilmiş başkanların üyelerinden gizli, yönetiminden gizli, basına kapalı yaptıkları toplantıların amacı merak ediliyor. Bu konuda yazdığım iki köşe yazısının ardından Bilecik kamuoyu “Bilecik’te siyasi cunta mı oluşturuluyor?” sorusunu sormaya başlamışken Milletvekili Yaşar Tüzün’ün odalarla ilgili talihsiz bir açıklamasını okudum.

Tüzün: “AKP iktidarı bu kadrolaşmanın daha fazlasına giderek kuşatma anlayışı içersinde. Sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, sendikaları, meslek odalarını kuşatma anlayışını bürokraside de yaşatıyor” diyor. Ak Parti’nin sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, sendikalara, meslek odalarına karşı hiç de kuşatma içersinde görmedim. Hatta böyle bir girişim içersinde olmayışından dolayı kendi tabanından da oldukça eleştiri almakta. Ak Parti seçmenleri “Kendiniz belediye başkanı oldunuz, milletvekili oldunuz, belediye, il genel meclis üyesi oldunuz. Artık iki yanınıza bakmıyorsunuz” şeklinde eleştirilere maruz kalmaktalar.

Bilecik’teki senelerin TSO Başkanı Ahmet Özünlü. ANAP İl başkanlığı yaptı. 2004 yerel seçimde ANAP, DYP Bilecik’te tek belediye başkan adayı olarak TSO Başkanı Ahmet Özünlü’yü çıkarmıştı.

Yine Bilecik’teki gedikli oda başkanlarından Hüseyin Şensoy. DYP’ İl Başkanlığına aday oldu, DYP’den belediye meclis üyeliği yaptı. Halit Gölcan. Rahmetli Hayati Uzun’dan sonra Esnaflar Odası Başkanlığına seçildi, halen de devam etmekte. CHP’nin önde gelenlerinden. Geçen sene İl Genel Meclis Üyesi adayı idi. Bu sene tekrar aday olma fırsatını buldu ve kazandı. Şoförler odası başkanı Semih Tuzak. CHP’den belediye meclis üyesi. Baro, Eczacılar Odası, Tabip Odası’nı hiçbir siyasi yelpaze içinde görmedim. AK Partiden geçen dönem İl Genel Meclis Üyesi olan Ahmet Yaşa, Ziraat Odası’nın geçen dönem başkanlığını yapmıştı. Ak Parti bir odaya bile sahip çıkamadı. Onu da kaybettiler. Yerine seçilen Ahmet Yaşa kendi özel yaşantısında MHP fikrinde olduğunu ifade ediyor. Mimarlar odası başkanlığına bir dönem Ak Parti Belediye Meclis üyeliği yapan daha sonra Ak Parti’den istifa eden Ufuk Aykaç seçildi.

Bilecik’te potansiyeli olan oda başkanlarını şöyle bir gözden geçirdik. İktidara mensup bir tane oda başkanı yok. Hepsi muhalefet. Siyasi bir parti yelpazesinde olmayan oda başkanlarının bulundukları oda genel merkezleri de hükümete karşı beyanları ile meşhur.

Hal böyle iken Tüzün’ün açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak değerlendirip oda başkanlarının basına kapalı gizli toplantılarını da göz önünde bulundurunca Bileciklilerin “Bilecik’te siyasi cunta mı oluşturuyor” diye sorması haklı bir soru olmaz mı?

Bu yazı toplam 1146 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR