HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

DEMOKRASİ Mİ, GÜLDÜRMEYİN ADAMI(2)

DEMOKRASİ Mİ, GÜLDÜRMEYİN ADAMI(2)

Geçen yazımdan sonra, dostlarımızdan arayanlar ve görüş bildirenler oldu. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bir yıla yakın süreden beri sizlere düşüncelerimi ifade etmeye çalışıyorum. Kanaatlerimi olduğu gibi aktaracağımı ve olaylara objektif yaklaşacağımı ilk yazımda belirtmiştim.

Ülke gündemi genel seçim, biz de Bilecik’teki siyasi hareketleri değerlendirmeye devam edeceğiz. Partilerdeki aday belirlemenin ön seçim suretiyle yapılması ve ön seçimin, kayıtlı üyelerin tamamının katılımı suretiyle gerçekleşmesi en demokratik yol olacaktır.

AKP bu kapıyı hiç açmamıştır. Kuruluşundan beri, kendilerine göre belki temayül yoklaması olarak değerlendirdikleri bir sistemi üyelerine kabul ettirdiler, yine adaylarını aynı yöntemle belirleyeceklerdir. Sayın Fahrettin Poyraz aday olduğunu çeşitli vesilelerle ifade ediyor. Pazaryeri Demirköyden sayın Başbakanın Başdanışmanı Nabi Avcı, Bozcaarmut köyünden Bakanlık Müsteşar Yrd. Mustafa Eldemir’in oğlu Halil Eldemir, Gölpazarı ilçemizden Enerji piyasası üst kurul üyesi Fatih Dönmez, Ankara’daki Bilecikliler derneği Başkanı iş adamı Üzeyir Yıldırım ile Meclisteki başörtüsü sorununa rağmen kadın kolları başkanlığından adaylık için istifa eden Eczacı Kevser Fidan’ın isimleri gündeme geliyor.

MHP birinci sıra adayını zaten belirlemiştir. Yıllarca Bilecik siyasetine şekil veren, sevilen şahsiyeti ile partili partisiz tüm kesimlerin kucakladığı isim, Çiller döneminin Devlet Bakanı Sayın Bahattin Şeker, ilçe ve köy gezilerine başladı. Her gittiği yerde ilgi görüyor. Sayın Şeker’in, MHP dışındaki partilerden de oy alacağı, DP çatısı altında birleşen eski ANAP ve DYP lilerin kendisini destekleyeceği, Bozüyük’teki küskün CHP lilerin de oy verebileceği ifade ediliyor.

CHP de 2 dönem milletvekili olarak görev yapan ve aktif çalışmaları, sevecen kişiliği, parti ayırımı yapmadan insanlara yaklaşımı ile partisi kadar şahsi oyu olduğu kabul edilen Yaşar Tüzün de, seçim çalışmalarına başladı. Merkez ve ilçelerdeki sivil toplum kuruluşlarına, mahalle ve köy muhtarlarına yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veriyor, esnaf ziyaretleri ve halk toplantıları ile ilin sorunlarını, iktidarın yanlışlarını dile getiriyor. Yıllarca CHP de siyaset yapmış bir dostum ziyaretime geldi. Kendisi ile il siyasetini değerlendirirken CHP yi de konuştuk. 20 yıldan beri CHP de önseçim yapılmadığını, ancak bu defa adayların, tüm kayıtlı üyelerin ( bu sayının 3000 civarında olduğu tahmin ediliyor) katılımı ile yapılacak önseçim suretiyle belirleneceğini, Yaşar Tüzün ve eski il başkanı Erdoğan Tüfenkçi’nin dışında Bozüyük’ten Metin Torun ve Bilecik Devlet Hastanesinde görevli Dr. Sungur Turan’ın istifa ederek önseçime katılacağını, ön seçim kararı verilirse tahmin edilemeyecek başka adayların da çıkabileceğini ifade etti. CHP nin ön seçim yapması halinde, kazanacak adayın güçlü olacağını ve tüm partililerin seçimlerde adaylarına sahip çıkarak çalışacaklarını, bu suretle 1 milletvekili çıkarmalarının mümkün olabileceğini söyleyen dostum, AKP den Fahrettin Poyraz’ın aday gösterilmesi halinde, Bilecik’te MHP nin 1, CHP nin 1 milletvekili çıkarma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade ediyor.

Bilecik’te AKP, CHP ve MHP nin birer milletvekili kazanma şansları kadar, kaybetme risklerinin de olduğu tahminleri yapılıyor. Yeni kurulan HAS parti ile seçime katılacak diğer partilerin ülke barajı için çalışacaklarını, ilimizde milletvekili çıkaracak potansiyellerinin bulunmadığını söyleyebiliriz.

Bu yazı toplam 546 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR