ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Dirilişe davet ediyorum

Dirilişe davet ediyorum

Söğüt Organize Sanayi Bölgesi 1997 yılında 1000 dönüm arazi, Küre Köyü Gölcük – Kavaklı denen mevkide alınarak kuruldu. Zamanın Valisi Refik Arslan Öztürk’ün gayretleri unutulmaz (Allah rahmet etsin). Refik Bey’den sonra ben diyeyim 7, siz deyin 8 Vali değişti. 53 dönümlük yerine Çınarlar Madencilik’ten başka hiçbir tesis, fabrika kurulmadı. 1000 dönüm hem de verimli arazi tarımda da kullanılmıyor, boş olarak atıl vaziyette 25 yıldır duruyor.

Söğüt Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamına 2014 yılında Serel Seramik kaplama Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’nin yan kuruluşu Elginkan Holding 1200 işçi çalışacak bir fabrika kurmak için talip oldu. Bir rivayete göre 700 dönüm verildiği söyleniyor. İl Özel İdaresi ve halkın seçtiği İl Genel Meclis üyeleri yüksek seviyede basına yaptığı açıklamalarla Elginkan Holding’in fabrika kuracağını kamuoyuna açıkladılar. Organize Sanayiden yer almasına, sözleşme imzalamasına rağmen 5 yıl hiçbir çalışma yapmayan holding, 2019 yılında inşaat çalışmalarına başlamak için ruhsat aldı. Sanayi bölgesinin içinden eskiden beri yol geçiyor. Holding yolun kaldırılmasını arazinin bütünleşmesini istedi. Küre köyünün diğer arazilerine ve komşu köylerle irtibatını sağlamak için İl Özel İdaresi yüklüce para harcayarak yeni yol yaptı. Elektrik ve su getirdi. Buna rağmen hiçbir çalışma yapmayan Holding’e zamanın valisi Tahir Büyükakın 4 yıl evvel “Bir yıl içerisinde fabrika yapılmaya başlanmazsa arsaları geri alacağım” restini çekti. Holding 2021 yılı Mart, Nisan aylarında temelleri atılacağını bildirdi. Elginkan ayrıca Organize Sanayi Bölgesine bir sanat okulu yaptıracağını da açıkladı.

Aradan 8 sene geçti, 2022’nin Mart bitti Nisan ayına gireceğiz halen ortada ne temel var, ne de çalışma emaresi.

Devlette devamlılık esastır denir. Tahir Büyükakın’dan sonra şimdiki Vali Kızılkaya 2. Vali. Büyükakın Holdinge 1 yıl vade tanımasının üzerinden 4 yıl geçti. Büyükakın kendi adına mı 1 yıl vade verdi, elbette devlet adına rest çekti. Bilal Şentürk Vali 2 yıl Büyükakın 1 yıl süre verdi sözün arkasında durmadı. Milletten sanayi bölgesi vaadiyle alınan 1000 dönüm arazi boş yatıyor. 8 Yıldır yatırım vaadiyle araziyi alan holding milletin hayaliyle dalga geçiyor. Devletin Cumhurbaşkanı “1 dönüm dahi boş arazi bırakmayın” diye feryad ediyor. Bir dönüm değil bin dönüm arazi boş duruyor, fabrika kurulacağı vaadiyle tüm Bilecik halkıyla alay ediliyor. Sayın Valim lütfen şu konu sizin önünüze getirilmiyorsa, bu yazımı okuduktan sonra ilgilenmenizi ve sonuçlanmasını istiyorum.

Belki 10 yıl evvel Osmaneli Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikaya verilen araziye de bu güne kadar çivi çakılmadı. İş mahkemelere intikal etti. Neticesini bilmiyorum. Beceriksiz bürokratların yaptığı yanlışlıkların cezasını Bilecik halkının çekmesi reva mı?

Atamız Ertuğrulgazi bu toprakları torunlarının aldatılması için almadı. Bu yapılan saygısızlık sadece Söğütlüler’e değil, atamıza da yapılmakta. Sayın Vali Kızılkaya’nın bu ruha saygı duyduğuna inanarak, sözüne sadık davranmayan Holdinge karşı gerekeni yapacağına inanıyorum.

DİRİLİŞE DEVET EDİYORUM.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 2336 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR