MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Sıklet Farkı

Sıklet Farkı

Aylardır takip ettiğimiz Rusya Ukrayna gerilimi sonrası savaş başladı. Bizlerde; Türkiye bu savaştan ne kadar etkilenir, pozisyonumuz ne olur diye dert yanmaya başlamıştık. Dünya bu savaşı takip ederken, gözler bir anda Türkiye'nin üzerine çevrildi ve Antalya merkez noktası oldu.

Bir çok devlet başkanı, dışişleri bakanları diplomasi formuna katılmak için Türkiye'nin yolunu tuttular. Öyle güçlü bir form haline geldi ki Antalya Diplomasi Forumu, Davos Zirvesi gölgede kaldı. Antalya görüşmeleri harici bir de yapılan telefon görüşmeleri var. Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir saat, ABD Başkanı Biden ile 45 dakikanın üzerinde telefon görüşmesi, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yüz yüze görüşme, sonrasında Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşme. Savaşta n'olacak bu Türkiye'nin hali derken bir anda bölgenin lideri konumunda yer almayı başardık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir taraftan bu diplomasi trafiğini yönetirken diğer yandan da Türkiye'nin bu savaştan en az zararla nasıl çıkar planlarını yapıyor.

Ülkem adına memnuniyet verici bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Türkiye'siz bir politika olamayacağı bir kez daha dünyaya haykırılırken, bölgede Türkiye'nin gücü kanıtlanmış oluyor.

Gelelim şimdi konu başlığımızdaki 'Sıklet Farkı'na.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakının adayı olarak yeniden Cumhurbaşkanlığına aday olacak. Millet İttifakının adayı ise halen belli değil. Malum 6'lı masadaki liderlerden veya onların çıkartacağı bir aday olacak.

6'lı masanın en güçlü lideri Kılıçdaroğlu. Geçtiğimiz hafta ki Diyarbakır ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş'ın babası ile görüştü. Demirtaş, 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi, terör örgütü elebaşı PKK'nın eli kanlı katili Apo'nun heykelini dikme sevdalısı olan, terör propagandası yapan ve cezaevinde tutuklu olan biri.

Tabloya bakar mısınız?

Erdoğan dünya liderleri ile görüşüp, bölgeye adalet dağıtmaya çalışırken, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'da terör sevici Demirtaş'ın babası ile görüşüyor.

İşte size 'Sıklet Farkı'

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 2987 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR