KADİR ERDAL

KADİR ERDAL

Gençleri dinleyebilmek

Gençleri dinleyebilmek

Gençlik kıymetini anlatmaya gerek yok. Ecdadımızdan aldığımız mirası gençlerimize teslim edeceğiz. Ama nasıl bir gençlik? Herkesin aklındaki soru bu. Kimine göre ortalıkta serseri mayın gibi dolaşan bir gençlik, kimine göre daha modern ve çağdaş, kimine göre daha bilinçli bir gençlik.

Her insanın bir cevheri vardır. Önemli olan bu cevheri keşfedip, bu doğrultuda bilinçlendirebilmek. Şayet bu cevher keşfedilmezse heba olur gider. Bulunup sahip çıkılır, doğru yönlendirilirse değeri kıymeti paha biçilmez.

Özgüvenli, donanımlı, yerli ve milli, ahlaklı genç nesiller hepimizin temennisidir. Eğitim sistemimizdeki bu açıklar giderildiğinde, dünyada yeniden söz sahibi olabilecek nesillerimiz bizleri bekliyor.

Genç kardeşlerimiz, heyecanı ve hayat tecrübelerinin eksikliklerinden dolayı yanlış yapabilirler. Yaşlılarımız gençlik yıllarındaki gibi heyecanı ararlar. Maddi imkanları olduğu halde, gençlikteki gibi çeviklik yoktur artık, hayallerini gerçekleştiremez. Gençlerin atik ve çevikliğinden, yaşlılarımızın tecrübelerinin birleşmesi aile bağlarının güçlü olmasına bağlıdır.

Gençliğin karşılaştığı zorlukların farkında olabilmek gerekir. Gençleri anlamak, dinlemek aileler için önem taşımaktadır. Her birimizin gençlik dönemine gidip,  yapacağımız empati, gençlerle olan diyaloğumuzu pekiştirecektir. Aileler, eğitimciler gençlere anlayışlı ve sevgi dolu olur, gelişimlerini hoşgörü ile sağlarlarsa onlara büyük bir iyilik yapmış olurlar. Gençler enerjilerini hırçınlıkla atmak yerine, daha verimli kullanabilirler. Bu da büyüklerine gösterdiği saygı ve sevgi ile gerçekleşecektir. Gençler büyüklerini örnek alıp, nasihatlerini dinlerse hayat tecrübelerinden istifa eder, yanlış yola sapmamış olur. 

Zifiri karanlıkta, ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençlik temennisi ile.

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 3508 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KADİR ERDAL Arşivi
SON YAZILAR