AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Gerçek gündem

Gerçek gündem

Ülkenin gündemi rüzgarda uçuşan yaprak gibi oradan oraya savruluyor. Her gün bir başka siyasi tartışma meydana geliyor, polemik konuları saatler içerisinde bile değişebiliyor. 

Siyasiler, ülke gündemine taşıdıkları ve tartıştıkları konuların vatandaşın öncelikleri arasında yer aldığını sanıyorlarsa çok büyük yanılgı içerisindeler. Toplumun büyük bir bölümü bu tartışmaları bırakın gündemlerine almayı sohbetlerine bile katmıyor. 

Malumunuz yeni yılla birlikte elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar faturalara yansımaya başladı. Bilmiyorum siyasiler duyuyor mu ama toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Esnafın elektrik veya doğalgaz giderleri kira maliyetlerini aşmış durumda. Akaryakıt desen ha keza aynı. Dolardaki sakinleşme piyasalara hiç mi hiç yansımadı. 

TCMB’nin yüzde 14’lük faizini bulabilene ise aşk olsun. Bırakın yüzde 14’ü yüzde 20’nin altında tüketici kredisi bulmak bile çok zor. Piyasalardaki darboğaz aşılamıyor. Vatandaşın tek ve gerçek gündemi ekonomi olmaya devam ediyor. 

AK Parti iktidarları döneminde yüz aklarından olan sağlıkta da çileli günler yaşanıyor. Vatandaş hastaneye gidecek ama sıra bulamıyor. Hadi sırayı buldu bu seferde ilaç alamıyor. Çünkü eczanelerde ilaç sıkıntısı yaşanıyor. 

Önümüz bahar. Çiftçinin gübre atma zamanı geliyor ama gübre tedariğinde halen sıkıntı var. Hadi gübreyi buldun diyelim fiyatlar el yakıyor. Çifti bu paralara ne kadar gübre alabilecek ne kadar atabilecek? 

Uzun zamandır yağ fiyatlarının pahalılığından şikayet ediyoruz. Fiyatları düşürmenin yolu üretimden geçiyor. Mart ayına az kaldı, ayçiçeği tarlaları hazırlandı. Peki tohum var mı, yok. Ekim dönemine yakın piyasaya çıkacaktır elbette ama fiyatı ne olacak? Belkide hazırlanan yerlerin tamamı ekilemeyecek. Çiftçi ekemez, gübre atamazsa ayçiçeği fiyatları nasıl düşsün?

Memlekette bir hafta kar yağdır mevsiminde ıspanağın kilogram fiyatı 15 lirayı aştı. 

Ülkemizi yönetenleri ve yönetmeye talip olanları bir an evvel vatandaşın gerçek gündemiyle ilgilenmeye davet ediyorum. 
 

Bu yazı toplam 3306 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR