MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

GİTTİĞİ YERİ KARIŞTIRDI

GİTTİĞİ YERİ KARIŞTIRDI

MHP tarafından “12 Ekim Salı günü (yarın) 11:300’da Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı İl Başkanlığımızı ziyaret edecek” mesajı üzerine “Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü” deyimini kullanarak bakalım bunun arkasından ne gelecek diye düşündüm.

Ahmet Berberoğlu’nun MHP’den Ak Partiye geçmesinin ardından MHP İl Başkanı Mesut Tekin yaptığı basın toplantısında Ak Parti’den MHP’ye geçmek isteyen var mı?” sorusuna “Var. Şimdi hemen misilleme olarak rozet takmayı çok arzu ediyoruz ancak ilkeli siyaset gereği herkesi rozetinin arkasında dursun” demişti.

Bilindiği gibi Yağcı, Berberoğlu’nun Ak Partiye geçmesini tasvip etmemiş, trasferden sonra toplantılara Poyraz ile birlikte katılan Berberoğlu, Yağcı’nın popülaritesini düşürmüştü. Bu mesaj bütün bu süreci tekrar akla getirdi, ancak toplantı öncesinde MHP İl Başkanlığından evvel Yağcı’nın CHP’de ziyaret ettiğini daha sonra öğrendim.

Akşam üstü Bilecik Belediyesinden gönderilen basın açıklamasını okuduğumda Başkanın Bilecik protokolünü, partileri ziyaret ettiğini, bundan sonra sivil toplum kuruluşlarını, odaları ziyaret edeceğini anlatıyor.

Belediye ziyaretlerden Bilecik halkını bilgilendirmek istiyorsa neden basını çağırmıyor, bilgilendirmek istemiyorsa neden basın bülteni gönderiyor. Tezat değil mi?

Ama burada yapılmak istenen bir uyanıklık var. Belediye programa gazetecileri çağırmayarak kendi istediği şekilde haberi yapıp gönderiyor, böylece gazetecileri devre dışı bırakıp gazetecilerin imkanlarından yararlanma uyanıklığına gidiyor. Midesinden yakalanmış bazı kişilerin de belediye bülteni gibi gelen yazıyı aynen koyması, hatta manşetlere çıkarmasına ne denir?

MHP bana göre Yağcı’nın ağırlanması ve basını davet etmesi konusunda en doğrusunu yaptı. Bütün basın mensuplarına mesaj çekerek programa davet etti. MHP’nin tek eksikliği Yağcı’nın projelerini anlatmasının ardından kendi görüşlerini dile getirmemesi oldu. Bu da misafire saygısızlık olmasın düşüncesinden kaynaklandığını tahmin ediyorum.

Peki CHP’nin yaptığına ne demeli!

Biz haberlerimizde parti ayrımı yapmadan basın açıklamalarına yer verirken, Yağcı’nın CHP’ye olan ziyaretini sınırlı sayıdaki basın mensubunun iştirak etmesi üzerine CHP İl Başkanı Tüfenkçi’ye bu durumu sordum.

Tüfenkçi, Yağcı’nın CHP’ye nezaket ziyaretinde bulunmak istediği, 2-3 kişi ile birlikte ziyaret edeceklerini, basın olacak mı sorusuna ise basının olmayacağını sadece belediye fotoğrafçısının bulunacağı yönünde bilgi verilmesine rağmen Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın belediye meclis üyeleri ile birlikte kalabalık geldiklerini, gelen basın mensuplarını da davet etmediklerini belirtti.

Yağcı CHP’yi ziyaretle CHP’yi karıştırdı, MHP’yi ziyaretle MHP’li bazı üyelerin Yağcı’nın ziyaretinden rahatsızlık duydukları belirtildi, basına haber vermeyip bülten göndermesi üzerine gazetecilerin tepkisini aldı. Başkan neredeyse gittiği yeri karıştırdı. Bundan sonraki ziyaretlerin ardından nereler karışacak göreceğiz!..

Bu yazı toplam 1070 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR