HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

HALK ADAMLARI!..

HALK ADAMLARI!..

Yerel gazeteler, seçim öncesi anketler yapıyor ve vatandaşın nabzını tutmaya çalışıyor. Videolardan izliyoruz. Vatandaşların verdiği cevaplardaki tespiti mutlaka sizler de fark etmişsinizdir. Halkımızın değerlendirmesi, İlimizde seçimin favorisi konumunda olan üç parti adayları üzerinde. Bazıları, ben oyumu Bahattin Şeker’e, bazıları Yaşar Tüzün’e vereceğim diyor. Sıra Fahrettin Poyraz’a gelince, hiç kimsenin “oyumu Fahrettin Poyraz’a vereceğim” dediğini duymadım, “Ak Partiye vereceğim” diyor.

Şimdi bu üç isim üzerinde konuşalım. Üçü de ikişer dönem milletvekilliği yaptı. Ayrıca Şeker’in bakanlığı da var. Neden bu millet iki milletvekilinden bahsederken isimlerini söylüyor da, Poyraz’a gelince partisinin ismini söylüyor. Poyraz, 8 senedir bu topluma ismini kabul ettiremedi, ne zaman toplumun içine girdi, hangi vatandaşın derdi ile ilgilendi, hangi vatandaşın zor gününde yanında oldu? Ayrıca dikkatimi çeken bir husus daha var, AKP ikinci sıra adayı Halil Eldemir’in ismi daha çok ön plâna çıkıyor. Halil Eldemir’i severim, babası da dostumdur. Onun ön plâna çıkması bana gurur veriyor, ama mesele o değil. Toplumumuzda yarı şaka, yarı ciddî kabilinden bir söz vardır, kardeşini gösterip ablasını vereceğiz derler. Acaba AKP de bunu mu düşünüyor!

MHP milletvekili adayı Şeker’le ilgili görüşlerimi, 28 Ekim 2010 tarihli ve “Yeniden Bismillâh mı” başlıklı yazımda ifade etmiştim. İlimizin tüm ilçe ve köylerinin okulunda, camisinde, yolunda, suyunda, aydınlatmasında katkısı olan, sevecen, samimi, kapısına geleni boş çevirmeyen, halk adamı! Parlamento dışında olduğu halde yardımlarına hep devam etmiştir. En son, Pazaryeri Belediyesine ait şehir hamamını restore ettirmişse de, AKP’li belediye başkanının, Şeker’in propagandası olur kaygısı ile seçim öncesi açılışına izin vermediği söylenmektedir. Ancak, halk her şeyi çok iyi görüyor.

Vatandaşlar arasında yapılan anket sırasında Söğüt’te bir teyzemiz “inşallah bizim oğlan kazanır” diyor. Muhabir arkadaş “sizin oğlan kim” diye sorduğunda da “Tüzün canım, Yaşar Tüzün” diye cevap veriyor. Gazetemiz arşivini karıştırıyorum. Genç yaşında il belediye başkanı olan Yaşar Tüzün hakkında 10.06.2001 tarihli Gazetemizde “Bu gençte istikbal var” başlığı ile yazdığımız yazıyı buluyorum. Orada kendisinden bahsederken “meclis üyeleri ile uyumlu, elemanlarına hâkim, konulara vâkıf, kültür ve sanata düşkün, genç yaşına rağmen olgun, cesaret ve kendine güveni olan, tevazu sahibi bir şahsiyet olduğunu belirttikten sonra, “bu gençte istikbâl var” diyerek yazımızı bitirmişiz. Aradan geçen 10 yılın, Yaşar Tüzün açısından tahlîlini yapacak olursak; belediye başkanlığından istifa ederek milletvekili seçilmesi, 2 dönem ilimizi parlamentoda Başkanlık Divanı’nda temsil etmesi, muhalefet partisinden seçilmiş olmasına rağmen, toplumun sıkıntılarını yakından takip ederek, Kredi kartları, doğal afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi, SSK ve BAĞKUR borçlarının faiz indirimi ve ertelenmesi gibi hayatî konularda verdiği kanun tekliflerinin yasalaşması, onun halkın dertlerine ne kadar vâkıf olduğunu göstermektedir. Ayrıca, 22. Dönemde, 550 milletvekili içinde en fazla ziyaretçisi olan milletvekili olması halka yakınlığını, 23. Dönemde en fazla kanun teklifi, yazılı ve sözlü soru önergesi vermesi ile tüm

milletvekillerinin önüne geçmesi de, ne kadar aktif olduğunu göstermektedir. CHP nin mevcut 97 milletvekilinden 84’ ü liste dışı bırakılmıştır. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Baykal ve Genel Sekreter Tamaylıgil’i çıkardığınızda ilk 10’ a giren Milletvekili olması, partideki ağırlığını gözler önüne sermektedir. Söğüt’lü teyzemiz, boşuna “bizim oğlan” demiyor!

Görünen o ki, seçmenin gönlünde, halk adamları olarak vasıflandırdığı Şeker ve Tüzün var. Haydi hayırlısı!..

Bu yazı toplam 554 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR