SİNAN ÖNCE

SİNAN ÖNCE

İYİ OLMAZ MI?

İYİ OLMAZ MI?

Geçtiğimiz Cuma günü Ahmet kardeşimle beraber Şeyh Edebali Türbesini ziyarete gittik. Daha doğrusu hem ziyaret hem haber yapalım dedik. Haber konumuz da yemin törenine gelen ailelerin türbe ziyaretiydi. Hal böyle olunca Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden asker aileleriyle konuştuk. Herkes Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesinde olmaktan mutluydu. O manevi havayı solumanın keyfini çıkarıyordu. Fakat görüştüğümüz herkesin iki şeyden şikayeti vardı. 
Birincisi türbe merdivenlerinin yaşlılar için sıkıntı meydana getirdiği ikincisi ise kendilerini bilgilendirecek bir rehberin olmayışı... 
Bu şikayetleri dinledikten sonra bende ziyaretçi ailelere hak verdim. Türbenin merdivenleri yaşlılar için sıkıntı yarattığı doğru. Oraya bir asansör sistemi veya yürüyen merdiven tarzında bir proje düşünülebilir.
İlimizin en güzide yeri olan Şeyh Edebali Türbesinde ziyaretçilere yol gösterecek birilerinin olmayışı da büyük eksiklik. Hemde yemin töreni gibi insan selinin Şeyh Edebali Türbesine aktığı bir günde... İl dışından gelen ailelerin Şeyh Edebali Hazretleriyle ilgili merak ettiklerini öğrenememesi, onlara yol gösterecek birilerinin olmaması bence ilimizin tanıtımı açısından iyi olmadı. Buna birde türbe sınırları içindeki Bilecik Belediyesi logolu danışmaya yönelip de kimseyi bulamamalarını eklersek, hiç iyi olmadı. 
İlimiz için her zaman söyleriz... Tanıtımını yeterince yapamıyoruz diye... Biz Şeyh Edebali Türbesine gelen insanları buradan iyi bir intibayla uğurlarsak bence en güzel tanıtım budur diye düşünüyorum... En azından böyle yemin töreni gibi yoğunluğun yaşandığı bir günde türbede birini görevlendirip, ailelere yol gösterse, Osmanlının manevi kurucusu hakkında ailelere bilgi verse iyi olmaz mı?

Bu yazı toplam 559 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SİNAN ÖNCE Arşivi
SON YAZILAR