MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

KİM BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİR?

KİM BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİR?

Herkesin merak ettiği, birbirine görüş sorduğu, tahminlerin yapıldığı bir dönemdeyiz. Yerel haber siteleri, biz de dahil internet üzerinden anketler yapıyoruz.

İnternet üzerinden yapılan anketler sağlıklı sonuçları vermiyor. Çünkü internet üzerinden yapılan anketle aynı kişinin defalarca oy kullanmaması için iki tedbir alınabiliyor. Bunlardan birisi aynı bilgisayardan oy kullandırılmıyor, bir diğeri de aynı IP'den oy kullandırılmıyor.

Bu iki engeli de aşmak mümkün. Kullandığınız bilgisayardaki internet sabit sabit IP değilse modemi açıp kapattığınızda farklı IP alıyor. Bilgisayarın geçmişini sildiğinizde de bu iki engeli geçip tekrar oy kullanma olanağına sahip olabiliyorsunuz.

Bu işi biraz bilenler bu uygulamayı yapıyor. Bilmeyenler ise yine sosyal paylaşım sitelerinden link vererek arkadaşlarını yönlendirebiliyor. Bütün bunların dışında benim de bilmediğim bazı yöntemlerde olabilir.

Daha iyi sonuçlara ulaşabilmek için anketimizi birebir yaptık. Hatırlarsanız aday adayı belirleme sürecinde Bilecik'te 1151 kişi üzerinde yaptığımız anketler doğru çıktı. Şimdi ise adaylar yarışıyor. Partiler arasında oy kaymaları olur mu. Hangi parti kimin oyuna göz dikiyor. 

Şu an hangi parti birinci sırada hangi parti 2. ve 3. sırada? Kim kimin rakibi? Bütün bu sorular cevap bekliyor. Biz de Bilecik'in en büyük basın kuruluşu olarak bu sorulara cevap aramaya çalıştık.

Bilecik'te mahalle mahalle gezdik. En ücra sokaklara kadar girdik. “Bilecik'te hangi parti'nin adayını Belediye Başkanı olarak görmek istiyorsunuz” diye sorduk.

Bu yazı toplam 1293 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR