MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

LİYAKAT ŞART

LİYAKAT ŞART

Yerel Seçimlere 3 aydan az bir zaman kaldı. Şu anda partiler Belediye Başkan adaylarını açıklamanın telaşı içerisindeler. Yerel seçimlerde Belediye Başkan adayları çok önemli. Adayın kişiliği, liyakati, vizyonu oy alınmasında önemli bir rol oynuyor. Fakat adayın yanı sıra, Siyasi Partilerin Belediye Başkan adaylarının ardına sıralayacakları Belediye Meclis üyeleri de çok önem arz etmektedir. Siyasi Partiler Belediye meclis üyeleri yazarken, o bizim adamımız, şu bizim akrabamız, şunu yazarsak mecliste problem çıkarmaz düşüncesine kapılmadan Liyakatli, Vizyon sahibi, Bilecik için proje üretebilecek kişilerden meclislerini oluşturmalıdırlar. Seçilecek olan Belediye Meclis üyeleri, başkanın her dediğini yapacak, başkan el kaldırdığında el kaldıracak, yani sözün kısası, partinin ve Başkanın emrinde olacak kişilerden olmamalıdır. Belediyede yapılacak hataları ve yanlışları, başkan kendi partisinden de olsa Mecliste dile getirecek, Şehrin ve şehirde yaşayanların aleyhine olacak kararlar karşısında muhalefet edecek, yanlış kararlara direnebilecek yapıda kişilerden Belediye Meclis Üyesi seçmelidirler. Yüz milyonlarca Liralık bütçelerin kullanımını denetleyecek bilgi ve birikime sahip kişilerin Belediye Meclisi üyesi yapılması, şehre daha iyi hizmetlerin gelmesi demektir. Siyasi Partiler Belediye Başkan Adaylarını belirlerken nasıl ince eleyip sık dokuyorlarsa, aynı şekilde Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesinde de aynı metotları kullanmalıdırlar. Liyakatsiz bir meclisin oluşması, başkanın da yanlışlar yapmasına neden olabilir.

Belediye Meclisleri için yazdıklarım İl Genel Meclisi Üyeleri için de geçerlidir. İl Genel Meclisleri de o ilin bütününe hizmetin gitmesini yönlendiren kurumlardır. Partilerde ahbap çavuş ilişkileri ile belirlenen ve liyakati olmayan İl Genel Meclis Üyeleri, seçildikten sonra beş yıl boyunca yan gelip yatmakta, ne proje üretmekte, ne de bir öneri getirmektedirler. Tek dertleri OSB yönetim kurullarına seçilmek olan, oralardan gelecek paraya göz diken Meclis üyelerinin olduğuna geçmiş yıllarda şahitlik ettik.

Bilecik’in yatırımlardan nasibini alması, Bilecik için ayrılan hizmete yönelik bütçelerin yerinde kullanılması için, Meclis üyelikleri çok ama çok önemli. Bu nedenle, Siyasi Partilerden ricamız, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerini belirlemede kılı kırk yarmaları olacaktır.

Siyasi Partiler tarafından belirlenecek olan Belediye Başkan adaylarına, Belediye ve İl Genel Meclisi adaylarına şimdiden başarılar diliyorum.

Hoşça ve Dostça Kalınız!

Bu yazı toplam 1945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR