HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

OKULU YOK!

OKULU YOK!

Doktor olmak için tıp, mühendis olmak için ilgili fakülteler, Avukat olmak için Hukuk, Vali-Kaymakam olmak için genellikle Siyasal Bilgiler Fakültesini okumak lazım. Örnekleri çoğaltabiliriz. İstisna bir iş kolu var, Belediye Başkanlığı. Ben, iş kolu diyorum. Çünkü, Başkanlık iş yapma makamıdır. Ancak, okulu yok. Ülkemizde böyle bir mecburiyet de olmadığı için seçimle gelen Başkan projelerini hazırlar, imkanlarını değerlendirir, kaynak arttırıcı tedbirlerini alır ve projelerini hayata geçirir. Yeteneği var, bilgi ve becerisi var, ekibi de düzgünse hizmet verir. Bizim bu ifademiz her hangi bir şahıs gözetmeden, bütün Başkanlar içindir.

Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Bilecik. Bu güne kadar pek çok Başkan gördü. Günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre, ben inanıyorum ki hepsi özveri ile bir şeyler yapmaya çalışmışlardır. Fakat, gelişen şartlara göre ihtiyaçlar artmakta, buna karşılık imkanlar aynı oranda artış göstermemektedir. Hal böyle olunca Başkanlar hizmete yetişmekte zorlanmaktadırlar. İşte burada kararlılık, cesaret, feraset devreye girmeli, yasalar çerçevesinde çözümler üretilmelidir.

Elbette ilimizin pek çok sorunu var. Bugün, bunlardan sadece birisinden bahsetmek istiyorum. Otopark sorunu. Değerli ağabeyim Rasim Okumuş; geçtiğimiz günlerdeki yazısında kapalı pazarın otopark sorunundan bahsetmiş ve çevresindeki boş arsaların zaman içinde yapılaşmaya gideceğini ifade etmiş, kalemine sağlık. Kapalı pazarın yapıldığı günleri hatırlıyorum. O günlerde de yerel basında çok yazıldı, çizildi. Arazi fakiri ilimizde yatırım yapılırken her detayın değerlendirilmesi gerekir. İnşaat sırasında, kot farkı sebebiyle esasen çukurda kalan zemin doldurulacağına, biraz çalışma ile hafriyat yapılmış olsaydı, pazarın otoparkı kendiliğinden ortaya çıkar ve bugün sorun olarak görülmezdi.

Şehir içindeki Otopark çilesine gelince... Geçici çözüm olarak çekilen çizgiler sorunu halletmemiştir. Araç sayılarındaki artışlar da dikkate alındığında Otopark konusunun, acilen çözülmesi gereken bir problem olduğu artık herkes tarafından söylenmektedir.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ile yaptığım görüşmede, şu anda şehirler arası terminal olarak kullanılan yerde katlı otopark yapacaklarını, eski Belediye binasının bulunduğu yerde ise İş merkezi ve altında genele hitap edecek otopark yapılacağını, merkezdeki Seven Çarşısının yıkılarak kent meydanına dönüştürüleceğini, altına da otopark yapılacağını, böylece ilin otopark sorununu çözeceklerini ifade etmiştir. Ancak bu sorun 6 yıl önce de vardı, bu projeler 6 yıl önce de dile getiriliyordu. 5 yıl birlikte çalıştığım Başkanımıza daha ağır ifade kullanmak istemiyorum. Seçim zamanı vatandaştan oy isterken "Biz iktidar partisiyiz, Hükümet bizde, her türlü kaynağı rahatça bulabiliriz." gibi sözler söylenmesine rağmen, bu gün gelinen noktada hala projeden bahsediliyor ise, kendilerine şunu hatırlatmak istiyoruz, zaman su gibi akıp gidiyor. Hükümetten bir şey alınamıyorsa yerel şartlar değerlendirilmelidir. Yap işlet-yap, işlet, devret veya kat karşılığı olmak üzere, projelerinizi hayata geçirecek pek çok müteahhit firma bulunabilir. İlimiz hızla kalkınacaktır. Plansız kalkınmanın getireceği sorunlar ileride çözülemez hal alabilir. Ekonominin düzelmesinden sonra daha aktif hale gelecek olan Organize Sanayi bölgemiz, heryıl artacak öğrenci sayısı ile Üniversitemiz, Askeri Birliklerimiz, Polis Okulu ve diğer Meslek Okullarımız, ilimiz için bulunmaz nimetlerdir. Bunlarla fikir ve işbirliği yapılarak, ilimize daha güzel ve kalıcı hizmetlerin verilmesi pek ala mümkündür.

Sayın Başkanım, zaman boş durmak zamanı değil, koşturmak zamanıdır. Yoksa, süre bittiğinde geç kalınmış olabilir.

Bu yazı toplam 545 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR