HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

PROBLEMLER VE ÇÖMZÜMLER (1)

PROBLEMLER VE ÇÖMZÜMLER (1)

İlimizin sorunlarını gündeme getirirken, mümkün olduğu kadarıyla çözümlerini de önermeye çalışıyoruz. Süratli bir şekilde gelişme sürecine giren Bilecik’te alt yapıdaki eksikliklerin zamana yayılarak giderilmesinde zaruret bulunmaktadır.

Ekonomi “sınırsız ihtiyaçlarla, sınırlı tatmin vasıtaları arasındaki dengeyi kurma bilimidir” diye tarif edilir. Yerel ihtiyaçlar da o kadar sınırsızdır ki, eldeki imkanların, öncelik sırasına göre, ihtiyaçların karşılanmasında akıllıca kullanılması gerekmektedir.

Şehir içinde otopark sorunu başlı başına bir rezalet. Pazartesi günleri ise kapalı pazar bölgesinde, bırakın oto park etmeyi, oradan geçmek bile vatandaşlar için işkencedir. Yıllardır bu soruna çözüm bulunmaması bizce yerel yönetimin olaya duyarsız kalmasından kaynaklanmaktadır. Şehir içinde pek çok eski bina ve boş arsalardan uygun olanların sahipleri ile görüşülerek, kalıcı çözüm bulununcaya kadar, geçici olarak otoparka dönüştürülmesi mümkün olabilir.

Bugün ilimizin bir başka sorunundan bahsederek, çözümünü de önermek istiyoruz. Şehrimizin ortasından geçen Eskişehir-İstanbul devlet karayolu, yerleşim bölgemizi ikiye bölmüştür. İskanın karşılıklı olarak yakın olduğu kısımlardaki geçişlerde pek problem olmasa da, tugay bölgesinde İstanbul istikametine doğru tamamen imkansız hale gelmiştir. Yapılmakta olan Gençlik Merkezi’nin bulunduğu bölgeden kapalı pazarın olduğu tarafa geçmek için vatandaşın Küçük Sanayi kavşağından veya Köy Hizmetleri kavşağından dolanması gerekmektedir. Yaya olarak ve daha kısa yoldan ulaşabileceği pazara dolmuşla bedel ödeyerek gitmek zorunda kalması çözülmesi gereken bir problemdir. Ana yol ile iki yerleşim bölgesi arasındaki kot farkı, bu sorunu alt geçitle çözme şansını vermektedir. Karayolları ile gerekli görüşmeler ve protokoller yapılarak, geçişin sağlanması mümkün hale gelebilir. Bu geçişin bir tünel şeklinde yapılması düşünülürse, ilimizin bölgesinde çalışmakta olan hızlı tren müteahhidinden de yararlanılabilir. Ayrıca alt geçidin yapılması, ileride öğrenci bölgesi haline gelecek olan kapalı pazar çevresindeki öğrencilerin Gençlik Merkezi’ne ilgisini de arttıracak, şimdiden çalışmalara başlanması halinde, konu hiç problem olmadan çözülmüş olacaktır.

Yerel yöneticilerin, olaylara geniş açıdan bakmaları, şehre şekil verirken yıllar sonrasını görmeleri, plan, program ve yatırımları buna göre tasarlamaları, onların vizyonunun göstergesi olarak değerlendirilecektir.

Bu yazı toplam 517 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR