MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

TAHMİNLERİMİZ DOĞRU ÇIKTI

TAHMİNLERİMİZ DOĞRU ÇIKTI

Mücahid ERDAL

CHP'nin adayları belli oldu. Dr. Sungur Turan CHP'den Bilecik Belediye Başkan adaylığına seçildi. Günler öncesinden CHP adayının Dr. Sungur Turan olacağını yazmıştık. Birkaç hafta öncesinden de Sn. Turan'ın aday olma ihtimalinin yüksek olduğu haberimiz de doğru çıktı.

Yine Bilecik Belediye Başkan adaylığı konusunda Selim Yağcı'nın tekrar aday olacağı konusunda tahminimi doğru çıktı. Ak Parti'de altı aday adayı yarışırken, Yağcı haricindeki aday adayları ve destekçileri Yağcı'nın tekrar Bilecik Belediye Başkan adayı olamayacağını 5 aday adayından birinin aday olacağını söylüyorlardı.

Benim bizzat konuştuğum kişiler, burada isimlerini telaffuz etmek istemiyorum. Selim Yağcı'nın tekrar Bilecik Belediye Başkan adayı olacağını söylemiştim.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde aday adaylığı süreci yaşanmadı. Tahminen de gerek kalmamıştır düşüncesi oluşursa o konuda da şunu söyleyeyim. Hüseyin Şensoy 2004 senesinde DYP'den Bilecik Belediye Meclis Üyesiydi.

Ardından DYP kan kaybını sürdürdü. DP kuruldu derken Demokratlar ortada kaldı. 2008 veya 2009'lu yıllarda Şensoy ile bir toplantıdan sonra beraber sohbet ederken şunu söylemiştim: “Bahattin Şeker MHP'ye geçti. Sizler de bu Bilecik'teki siyasi aktörlerden birisiniz. DYP bitti. Bundan sonra siz de siyasi hayatınızı MHP'de devam ettirmeyi düşünüyor munuz?”

Aradan birkaç yıl geçtikten sonra MHP'nin Hüseyin Şensoy'a teklif götüreceği konuşulurken Şensoy ve bir muhasebeci arkadaşıyla beraber sohbetimizde Şensoy MHP'den kesin Bilecik Belediye Başkan adayı olur demiştim.

Yine bu referandum konusunda daha önce yazmıştım. Referandumdan 1 gün önce Ak Parti Kar Yemek'te son etkinliğini yapmıştı. Masanın birinde Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İl Genel Meclis Başkanı H.Hüseyin Çelik oturuyordu. Beni de davet ettiler. Referandum sonucuyla ilgili tahmini sordular. “Biz referandumdan EVET çıkmasını istiyoruz. Bunu gazetemizde de deklara ettik. Ancak Bilecik'te HAYIR çıkacağını zannediyorum. Hem de çok az bir farkla. Evet oyları %49 – 50 arası olacağını tahmin ediyorum” demiştim. Sonuç %49,5 Evet çıktı.

Son genel seçimde adayların belirlenmesinde ve hangi partilerin milletvekili çıkaracağı konusunda yanılmadığımız gibi, 2007 yerel seçimlerinde de tahminlerimiz çıktı. Seçimlere yaklaşık 6 ay var. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde Ak Partili bir arkadaş tahminimi sordu. Ak Parti alır ama çok az bir farkla alır demiştim. Arkadaş Bilecik'te  Ak Parti%80 oy oranıyla kazanacak. Rakip oyların tamamı toplandığında alacağımız oyun yarısı bile etmeyecek. Sen bu tahminini neye göre yapıyorsun demişti.

Ben de “Biz müneccim değiliz. Gayipten haber de almıyoruz. Mesleğimiz gereği gündemi takip ediyoruz. Verileri değerlendirip buna göre tahminde bulunuyoruz” demiştim. Seçimden sonra o arkadaş geldi. Tebrik etti.

Yine geriye doğru gidecek olursak genel seçimler, 2004'de Selim Yağcı'nın 9 aday adayı arasında aday olacağı ve kazanacağı tahminimizi, 2002 genel seçimleri ayrıntılı anlatmayayım. Neticede Sakarya Gazetesi olarak son 15 yıl içinde neredeyse tüm tahminlerimiz tuttu.

Bu tahminleri yaparken az önce de ifade ettiğim gibi biz ne müneccimiz ne de gayipten haber alıyoruz. Mesleğimiz gereği sosyal hareketliliği, verileri takip ediyor ve bu verilere göre tahminde bulunuyoruz. Bakalım bu yerel seçimler için bir tahminde de bulunuruz!. Hoşçakalın.  

Bu yazı toplam 1303 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR