HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

YALNIZ DEĞİLSİNİZ!..

YALNIZ DEĞİLSİNİZ!..

Geçtiğimiz Pazar günü, İstanbul’daki Bilecikliler Derneğinin toplantısına katıldık. Bizim için bir gurur günüydü. Orada hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içinde olduklarını görmek bizi mutlu etti.

Aktif çalışmaları ile göz dolduran dernek başkanı İbrahim Yılmam’ın güven tazelediği toplantıda gösterdiği hedefler de takdire şâyandı. Faaliyetlerinden bahsederken, üye sayısının arttırıldığını, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra Çanakkale gezileri tertip ettiklerini, Bilecik, Söğüt gezileri düzenleyeceklerini, dernek için bir yer alarak bina yapma isteklerini, üniversite öğrencileri için yurt yapma arzularını dile getirdi.

Toplu mesaj yoluyla bizlere kadar ulaşan bilgiler sayesinde, oradaki gelişmeleri bizler de takip edebiliyoruz. Başkanın, yurt yapılması hususundaki düşüncesini takdirle karşılıyor ve destekliyoruz. İstanbul’a tahsil için giden çocuklarımızın en büyük sıkıntısı, barınacak bir yer ve kendilerine sahip çıkacak birilerinin olmaması. Bu boşluğun bir an önce doldurulmasında büyük fayda görüyoruz. Toplantıda yaptığım konuşmamda da ifade ettiğim gibi; Sosyal, kültürel ve ekonomik yardımlaşmanın hedefine ulaşabilmesi için bir program yapılmalı ve yönetim kurulundaki arkadaşlara görevler dağıtılmalıdır.

Hemşerilerin kan grupları belirlenmeli, acil durumlarda ihtiyacı olanlar bunlara yönlendirilmelidir.

Üyeler mesleklerine göre tasnif edilmeli, adres ve telefonlarını ihtiva eden listeler tüm üyelere gönderilmelidir. Böylelikle kendi içindeki dayanışmalarına, bir birinden habersiz yaşayan yüzlerce insanın, bu sayede tanışarak birlikte iş yapmalarına, ihtiyacı olduğunda hemşerilerini tercih etmelerine aracı olunmalıdır.

Üyelerin ekonomik durumları araştırılmalı, ihtiyaç sahiplerine maddi destek sağlanmalıdır.

Çeşitli konularda konferanslar düzenleyerek, toplumun genel bilgilerini arttırıcı çalışmalar yapılmalıdır.

Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği yapılarak, ev hanımları için meslek edindirme kursları açılmalı, evlerinde yapabilecekleri işler temin edilerek aile bütçelerine katkı yapmaları sağlanmalıdır.

Halen yapılmakta olan etkinliklere ve çalışmalara genişletilerek devam edilmelidir.

Hizmetin sınırı yoktur, üretici olan bir yönetim daha farklı şeyler de bulabilir. Bizce en önemlisi de derneğin vakıf haline getirilmesi hedef olarak belirlenmeli, bu konuda gereken tüm çalışmalar yapılmalıdır.

Merkezdeki Bilecikliler olarak, gurbetteki hemşerilerimizi seviyoruz. Enerjik yapısı ve ciddi projeleri ile başarılı olacağına inandığım Başkan İbrahim Yılmam ve ekibinin, milli ve manevi değerlerden kopmadan yapacakları her türlü faaliyetlerde yanlarında olacağız. Allah (cc) gayretlerini arttırsın.

Bu yazı toplam 530 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR