MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Her Şey Çok Güzel Oluyor Mu ?

Her Şey Çok Güzel Oluyor Mu ?

Hafta sonu yaşanan tartışmalardan sonra Sedat Bayam abimizin aktardığı bir hikaye geldi aklıma. Bir CHP kongresi öncesi İsmet İnönü ve beraberindekiler lokantaya giderler. Lokantada başlarlar kongreyi tartışmaya. Garson gelir 'ne yersiniz' diye soracak ama, celalli görüşmelerden fırsat bulamaz… Bir müddet sonra garson bir fırsatını bulur ve ‘ne yersiniz efendim’ diye sorar. İsmet İnönü de garsona ‘Yemeğe gerek yok evladım, biz birbirimizi yiyoruz zaten’ diye cevap verir.

19 yıl sonra belediyeyi kazanan CHP, partililerinin yüzünü bir türlü güldüremedi. Muhalefetteyken kolaydı tabi. O eksik, bu yanlış, öyle olmaz, bunu kayırdı diye söylenip durulurdu. Belediye kazanıldığından bu yana şehir için bir arpa boyu yol alamadılar.

İYİ Parti desteği ile belediye başkanlığı kazanıldı. Gelinen noktada hangi CHP’li bu durumdan memnuniyet duyabildi. Hangi CHP’li vatandaşa yapılan hizmetle övünüp gurur duyabildi. Üç beş alt yapı ve park onarımı dışında ortaya konabilen bir eser var mı?

Bilecik halkı 1 tane başkan seçmişti, şu ana kadar 3 başkan değişti. 23 Nisan’da koltuğa bir meclis üyesi daha oturturlarsa olacak 4 başkan.

CHP’nin parti içerisindeki sıkıntıları belediyeyide etkiliyor olmalı ki, görev değişiklikleri bitmek bilmiyor. Her başkan değiştiğinde yeni bir oluşum. Parti, belediyeyi kazandığından bu yana gerekli tedbirleri alamayışının cezasını çektiğini daha önce ‘Ne Doğrarsan Aşına, O Çıkar Karşına’ başlıklı yazımda belirtmiştim.

CHP parti yönetimi, belediye kazanıldığında il dışından danışmanlar hatta onlara sekreterler getirilmesine, altlarına araba çekilmesine kadar hiçbir şeye söz söyleme gereği duymadı ve 100 yıllık partiyi böyle sıkıntılara soktular.

Yukarıdaki hikayede anlatılan gibi CHP kendi dendilerine yetiyor. Ak Parti, MHP veya başka bir muhalefet partisinin bir şey yapmasına gerek kalmıyor.

Şu an başkanlık koltuğuna Melek hanım seçildi. Başkan yardımcıve şirket yöneticileri Bilecik’ten atanmaya başlandı. Hüseyin Yıldız zaten belediye meclis üyesi idi ve başkan yardımcısı oldu. Gölpazarı Belediyesi'nin eski başkanı Vedat Kazıcı Bilecik Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak göreve başlamış daha sonra görevinden alınarak Bozüyük Belediyesi’ne gönderilmişti. Şimdi yeniden Bilecik Belediyesi’nde göreve başladı. Parti, belediyenin yönetimini yerel yöneticilere teslim etmenin doğru olduğu kanaatine ancak vardı.

Yerel yöneticileriniz vardı madem, neden Bilecik’i hakir görüp, İstanbul’dan bu kadar danışman ve sekreter getirtip Bilecik tarihine böyle bir leke sürülmesine göz yumdunuz?

100 yıllık bir partiye bu durumu ben yakıştıramıyorum, Bilecik’te CHP’yi yönetenler bu durumdan memnun mu? Şirket yönetimleri, birim müdürlükleri kaçıncı kez el değiştirdi? Bu belirsizlikler artık sona ermeli. Bilecik halkı artık hizmet bekliyor. Her şeyin çok güzel gittiğinden emin misiniz?

Bilecik, Türkiye'nin aynasıdır. 3 yıldır Bilecik Belediyesini idare edemeyen CHP memleketi nasıl yönetecek?

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 2993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR