MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Yerel seçimlerin eşiğinde

Yerel seçimlerin eşiğinde

2024 Yerel seçimlerine 5 buçuk ay gibi bir zaman kaldı. Zannederim Kasım ayı itibariyle Siyasi Partilerde Belediye Başkanı aday adayları kendilerini göstermeye başlayacaklardır. Bilecik’te uzun yıllardır siyasi partilerin teşkilat yapılarında hizmet etmiş, kendilerini Bilecik Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlamış onlarca arkadaşımız kardeşimiz çıkacaktır. Ben şimdiden Bilecik Belediye Başkan adayı olacak bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.

Önümüzdeki yerel seçimler, 2019 seçimlerinden farklı bir şekilde olacaktır. 2019 Yerel seçimlerinde Partiler arasında ittifaklar, iş birlikleri olmuştu. İyi Parti’nin seçimlere tek başına gireceğini ilan etmesinin ardından Bilecik’te çok şeylerin değişeceğine inanıyorum. İttifak ve İş birliği olacağı varsayımıyla kendilerini adaylığa hazırlayanların bazılarının İttifak ve İş birliği olmayacağı ilanından sonra adaylıktan vazgeçebileceğini düşünüyorum.

Bilecik’te her seçimde olduğu gibi İktidar Partisi Ak Parti’den birçok aday adayı çıkacağını tahmin etmek zor olmasa gerek. Aynı şekilde Ana Muhalefet Partisi ve halen Bilecik Belediyesini elinde bulunduran CHP’den de aynı şekilde çoklu aday adayı çıkacaktır. Tabi burada partilerin Genel merkezleri devreye girerek, çoklu aday adayları arasından birisini aday yapacaktır. Burada darılmalar, kırılmalar, küskünlükler olur mu? Elbette olabilir. Aday olamayanlarda hiç olmazsa bir gönül burukluğu meydana gelebilir. Bilecik’te, Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda eli en rahat olan Parti’nin İYİ Parti olacağını sanıyorum. Birçok kişi aksini söylese de, İYİ Parti tabanı seçimlere tek başına girecek olmaktan hayli mutlu. Çünkü tek başlarına seçime girerek parti olma yolunda daha hızlı bir şekilde yol alacaklarını söylüyorlar. İYİ Parti’nin CHP’ye payanda olmak için kurulmadığını, müstakil bir parti olduğunu söyleyen İYİ Partililer; “Yeter artık, her seçime ittifaklar altında gittik. Bu seçime de tek başımıza girelim, kendi gücümüzü görelim ve test edelim. Genel başkanımızın ve genel merkezimizin aldığı bu kararı destekliyoruz” diyorlar.

Köprünün altından çok sular akmazda İYİ Parti Bilecik’te kendi kimliğiyle seçime girerse Belediye Başkan adaylığı konusunda zorlanmayacak tek parti olduğunu söylemiştim. Çünkü; yıllardır Bilecik Siyasetinin içerisinde olan, İYİ Parti’nin kuruluşunda büyük mücadele veren, Kurucu İl Başkanlığını yapan, 2019 seçimlerinde Belediye Meclis üyesi olarak seçilen ve 4,5 yıldan bu yana Bilecik Belediye Başkan yardımcılığı yapan Ahmet Gürses diye bir değeri var elinde. Hem Bilecik siyasetini bilen hem de 4,5 yıldan bu yana yapmış olduğu görev icabıyla Belediyeciliği öğrenmiş olan Ahmet Gürses bence adaylık konusunda tereddüt etmeyecektir. Diğer partilerin çoklu aday adaylarının aday olabilmek için yarıştığı bir ortamda, Ahmet Gürses “Ben Adayım” derse, diğer adayların önüne geçerek büyük bir yol katetmiş olur. Kendisinin adaylığı konusunda, hem İYİ Parti Bilecik İl ve ilçe teşkilatında, hem de Genel Merkez bazında bir engelle karşılaşacağını da zannetmiyorum. Ak Parti ve CHP’de adaylık konusunda, il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra, Milletvekilleri de Belediye Başkan adayları konusunda muhakkak ki devreye girmek isteyeceklerdir. Herkesin gönlünde ayrı bir aday olabilir. Birinin isteyip, diğerinin istemediği biri aday olursa, yukarıda da belirttiğim gibi ister istemez gönül kırıklıkları ve küskünlükler olabilir. Ak Parti ve CHP’de bunların yaşanması ihtimaline karşı, İYİ Parti içerisinde Ahmet Gürses’in böyle zorluklar yaşayacağına ihtimal vermiyorum. O yüzden 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel seçimlerde, şimdiden eli en rahat partinin İYİ Parti olduğunu söylüyorum. Ayrıca Partisinin kurucu il başkanı olması hasebiyle, parti teşkilatlarının ve parti üyelerinin de kendisine büyük destek vereceğini ve seçim çalışmalarında imkanlarını zorlayacaklarını tahmin ediyorum. Yine İYİ Parti’nin seçimlere kendi logosu altında girecek olması da, partililere ayrı bir şevk ve heyecan getirecektir ki, bu da en büyük avantajları olacaktır.

Görelim bakalım Mevla neyler, eylerse güzel eyler.

Hoşça ve Dostça Kalınız!

Bu yazı toplam 2190 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR