HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

ADALETİ GÖREMEDİK!

ADALETİ GÖREMEDİK!

Siyasi partiler aday listelerini tamamladı. İlimizde seçime katılan partilerin, 1. ve 2. Sıra adayları da belli oldu. Genel değerlendirme yapacak olursak, sıralama konusunda sürpriz yoktu. Sadece AKP 1. Sıra adayı ve mevcut milletvekili Fahrettin Poyraz’ın bu defa aday gösterilmeyeceği, Ankara’da BDDK başkanlığına getirileceği söylentileri olmuştu, fakat listeler açıklandığında bunun doğru olmadığı görüldü.

Anadolu Basın Yayın birliği olarak siyasi partilerin aday adayları ile toplantılar düzenlediğimizde, tüm adaylar sıralamanın önemli olmadığını, sonuç ne olursa olsun partilerinin kazanması doğrultusunda, belirlenen adaya yardımcı olacaklarını ifade etmişlerdi. Listelerin açıklanmasından sonra CHP de ikinci sıra adayı olarak gösterilen sayın Dr. Sungur Turan’ın istifa etmesini doğru bulmadık. Ancak, siyasette yeni olduğu için de bu davranışını yadırgamıyoruz. Siyaset tecrübe ister. MHP den aday olan sayın Bahattin Şeker, genel başkanlardan teklif almadıkça hiçbir partinin davetini kabul etmedi. Ne zaman ki, MHP genel başkanı sayın Devlet Bahçeli, bizzat kendisini davet ederek adaylık teklif etti, sayın Şeker o zaman adaylığını açıkladı. İşte bu davranış, onun siyasi tecrübesini göstermektedir. Ayrıca siyaset uzun soluklu bir maratondur. Nefesiniz yetmezse yarı yolda kalırsınız.

Yerel basınımızdan “Yarın” gazetesinin Haber Analiz başlığı ile dün yayınlanan yazısında, ilimizde 3 partinin yarışacağı ifade edildikten ve bazı değerlendirmeler yapıldıktan sonra, AKP 1.sıra adayı ve mevcut Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın, ikili ilişkilerde zayıf, AKP li belediyelerdeki olumsuzluklarda sessiz kaldığı belirtiliyor. Doğru söze ne denir! Diğer belediyelerdeki olumsuzluklardan bahsetmek istemiyorum. Farklı partilerden olduğumuz için, Pazaryeri Belediye Başkanı olarak görev yaptığım 2004-2009 döneminde, kapalı Pazar yeri ihalesinde yolsuzluk yaptığımızı iddia ederek özel müfettiş göndermiş, iktidarda olmalarına rağmen, buradan istediği sonucu alamayınca Pazaryeri C. Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Seçim meydanlarında “biz bu işi çok iyi biliriz, Başkan sen yanlış yapıyorsun” derken, Pazaryeri Belediyesinde 2010 yılında yüzme havuzu kantininin ihalesiz işletilmesi, 2011 yılında da Belediye binasına ihalesiz, meclis kararı olmadan program dışı, usulsüz kat ilâvesi yapılması karşısında, (kendisine de duyurulmasına rağmen) sessiz kalarak “işi ne kadar iyi bildiklerini!” sergilemiştir. Başkalarına çuvaldız batırmak için gösterdiği gayreti, kendinden olana iğne batırmak için gösterememiştir. İsminin başında “Adalet” olan bir partinin milletvekili olarak ne kadar adil olduklarını da bu vesile ile öğrenmiş olduk.

Daha önceki değerlendirmelerimizde de ifade ettiğimiz gibi ilimizde 3 partinin de birer milletvekili çıkarma şansı olduğu kadar, kaybetme riskleri de bulunmaktadır. Partiler arası çekişmeden çıkacak oy dağılımına göre 1 partinin 2 milletvekili çıkarması da sürpriz olmamalıdır. Kamuoyu, propaganda döneminde adayların kaliteyi düşürmeden seviyeli bir çalışma yapmalarını beklemektedir. Seçim sonuçlarının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Bu yazı toplam 608 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR