KORAY ÖZTEKİN

KORAY ÖZTEKİN

AFET YÖNETİM PORTALI

AFET YÖNETİM PORTALI

Merhaba

Bu hafta yine internette gezerken karşıma gelen bir haber ve ilgili siteyi sizlere tanıtmak istiyorum. Hayata Destek Derneği, bir portal oluşturmuş. Adı Afet Yönetim Portalı. Amacı ise afet konusunda uzmanlaşmış kurum ve kişileri bir araya getirmek.. Normal zamanlarda asla aklımıza gelmeyen ama afet anında nerede kaldılar diye yana yakıla aradığımız kurtarma ekiplerinin, gönüllülerinin, bu konuya ilgi duyup da nereden başlayacağını bilemeyenlerin tam da aradığı site. Olası afet durumlarına hazırlıklı olmak, farklı dernek ve oluşumların ayrı kanallardan aynı amaçlarla çalışmalarını belki belli noktalarda kesiştirmek, yerel yönetimler, diğer sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının arasındaki işbirliğini geliştirmek amaçlı siteye www.afetyonetimportali.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Ön yargıdan uzak olarak, tecrübe paylaşımı, eğitim, sayı ve kapasite artırımı, planlı müdahale, risk tespiti, ihtiyaç analizi gibi alanlarda bireysel veya kurumsal olarak eksikliklerini tamamlamak, kendilerini geliştirmek isteyenlerin uğraması gereken bir site olmuş.

Aynı zamanda Afete Müdahale başlığı altında Sivil Toplum Kuruluşlarının listelendiği bir veritabanı da olan sitede, tartışma forum alanı, alınabilecek fonlara ait bilgilendirmeler, ulusal ve uluslar arası yardım kuruluşları, ağlar, kamu ve üniversitelerimize ait afet yönetim merkezleri ve bu konularda hizmet veren çevrimiçi kütüphaneler de adresleriyle yer alıyor. Portal tanıtımı, Haberler ve Duyurular’ın bölümler halinde sunulduğu sitede benim en çok ilgimi çeken alan e-Kütüphane sayfaları oldu. Bu sayfalarda İnsani Yardım İlkeleri ve Standartlar, Afet Yönetimi Sektörler, Kesişen Konular ve Proje Yönetimi konu başlıkları altında, lojistik, hazırlık, müdahale, hesap verebilirlik, hijyen, barınma, sağlık, beslenme, geçim kaynağı yaratma, psiko-sosyal destek, çevre, ihtiyaç tespit ve insan kaynağı-örgüt yönetimi gibi alt başlıklar var. Yani ben bu işe bir yerden başlayayım diyorsanız ya bu sitede iletişim bilgileri verilen kuruluşlardan birine üye olacak ve eğer ilimizde yoksa temsilcisi olacaksınız ya da ile ait bir örgütlenme için de yine bu sayfalarda anlatılan öğretilerle yola çıkacaksınız. Bir çok konuda yapılmış araştırma sonuçları, farklı diller ve Türkçemize çevrilmiş halleriyle yine bu sayfalardan bizlere sunuluyor. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu arada il merkezimizde sivil kuruluş olarak ne var dedim de Bozüyük’teki AKUT dışında bir şeye rastlayamadım internette. Her şeyi devletten beklemeye de gerek yok kanımca. Bu tür konuları olabildiği kadar topluma yaymak lazım. Allah korusun herhangi bir depremde yardım edecek kişiler de deprem altında kalabilir. İş bizlere de düşebilir. Tanıttığım siteyi bir gezin derim.

Saygılarımla.

Bu yazı toplam 449 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KORAY ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR