İSMET CEP

İSMET CEP

AYAK OYUNLARI

AYAK OYUNLARI

AYAK OYUNLARI

Memleket zaten layığı ile hizmet üreten idarecileri mumla ararken, bir yandan da hizmet aşkıyla iyi niyetle hizmet üretmeye çalışan idarecilerin üzerine oynanan ayak oyunlarını da anlayabilmiş değilim

Geçtiğimiz hafta zaten soruşturulması eksik olmayan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir’e benim de misafir oyuncu olarak içinde yer aldığım yeni bir soruşturma açıldığını duyunca hayretler içerisinde kaldım.

Güya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Demir, Sakarya Gazetesi Bozüyük Temsilcisi ben zatıaliniz İsmet Cep ile işbirliği yaparak 75. Yıl İlköğretim Okulunun üniversiteye tahsisini gerçekleştirmek amacıyla, bu konuda haber ve yazılar yazılmasını sağlayarak tahsise zemin oluşturmaya çalışıyormuş. Soruşturmanın açılmasına konu olan bu olay da hayal ürünü bir isim adı altında dilekçeyle Milli Eğitim Bakanlığına kadar ulaştırılmış. Yapmayın beyler yazıktır, günahtır.

Bu memlekete hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan, görev yaptığı zaman zarfı içerisinde ilçe eğitimine büyük katkılar sağlayan bu büyük insana bu vefasızlığı neden reva görüyorsunuz? Bu konunun asıl sorumlularını yeryüzünde değil, gökyüzünde yıldızların arasında bulabilirsiniz.Yani bu tür girişimlerle sadece hedef saptırıyorsunuz.

75.Yıl İlköğretim okulunun üniversiteye tahsisi konusu, ilçede üniversite için yer aranırken ilk defa siyasiler ve bürokratlar tarafından gündeme getirilen bir konudur. Yaklaşık 7 ay evvel ilk kez gündeme gelen bu konu sonrasında gerekli görüşmeler ve yazışmalar tamamlanarak tahsisin gerçekleşeceği düşüncesiyle okul bu yıl eğitim öğretime kapattırılmıştır. Bu konuda ilin valisinden tutunda ilçe kaymakamı ve il milli eğitim müdürlerine kadar herkes gelişmelerden en ince ayrıntısına kadar haberdardır. Sonra, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü okulların tahsisine karar verebilecek bir karar mekanizması değil, verilen emirleri yerine getirmekle yükümlü bir eğitim kurumudur. Okulun üniversiteye tahsisinde ki asıl sorumlular okulu kapatıp tahsisi gerçekleştiremeyerek sınıfta kaldıkları gibi, sonrasında bu tür girişimlerle bazılarının aslanı kediye boğdurma çabalarına da ister istemez alet olmuşlardır.

Bende mesleğim gereği Bozüyük’ü yakından ilgilendiren böyle önemli bir konuda gelişmeleri yakından takip etmekteyim. Bu konuda ki düşüncelerimi gerek haberlerimde gerek köşe yazılarım da içtenlikle kaleme aldım. Ancak okulun eğitim öğretime kapatıldığı halde üniversiteye tahsisinin yapılmayışı karşısında serzenişlerimizi defalarca dile getirdik. Madem ki altından kalkamayacaktınız böyle bir konuyu gündeme niye getirdiniz diyerek sorumluları eleştirdik. Bunu da yaparken 75. Yıl İlköğretim okulu üniversiteye verilsin demedik. Zaten alınmış olan bir karar doğrultusunda yapılan yanlışlıkları irdeledik.

Velhasıl sonuçta okulun üniversiteye tahsisi gerçekleşmedi. İlköğretim Genel Müdürlüğü okulun üniversiteye tahsisine onay vermedi. Aylardır dillendirilen bu konuda böylece idarecilerimizin basiretsizliği ve beceriksizliğini bir kez daha ortaya koydu.. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir de ilginç bir gerekçe ile soruşturma yediği ile kaldı.

Bizler, bugüne kadar objektif olarak daima doğruları dile getirerek, doğruların yanında olmaya özen gösterdik. Bundan sonraki hedefimizde de herhangi bir sapma olmayacaktır.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, hemen hemen her konuşmasında dile getirdiği “vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” veciz sözünün en güzel uygulayıcısıdır. Bu tür ayak oyunları karşısında da yılmadan görevini en iyi şekilde yapmaya devam edecektir. Buna yürekten inanıyor kendisi gibi değerli idarecilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu içtenlikle ifade etmek istiyorum. SAYGILARIMLA..

Bu yazı toplam 535 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İSMET CEP Arşivi
SON YAZILAR