İSMET CEP

İSMET CEP

ACI GERÇEKLER

ACI GERÇEKLER

Genel seçimler de artık son viraja doğru yaklaşıyoruz. Sandık göründükçe tüm partiler elinde ki bütün kozlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorlar. Hafta sonu AK Parti Bozüyük başta olmak üzere Pazaryeri ve Söğüt’te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla miting yaparak seçmenin nabzını tutmaya çalıştı.

Özellikle ilin en büyük ilçesi Bozüyük’te düzenlenen miting beklenen ilgiyi göremeyince hayal kırıklığına sebep oldu. Cumhuriyet meydanında miting için ayrılan alan dolmazken alanda yer yer geniş boşlukların olduğu gözlendi. Manzara böyle olunca da savunma mekanizmasını harekete geçirenler kendi kendilerini avutmak adına züğürt tesellisi üretmeye başladılar. Yok efendim, aynı saatlerde okulun bir tanesinde etkinlik varmış, Başbakan’ın Eskişehir’e gelecek olması nedeniyle insanlar Eskişehir’e gitmiş, hafta sonu olunca millet düğünlerdeymiş, falan filan. Yapmayın beyler.! Artık gerçekle yüzleşmek zorundasınız…

Sizler her ne kadar görmek istemeseniz de yapılan siyasi ve kişisel hatalar sayesinde iktidarın genel anlamda ki hizmetlerine rağmen AK Parti Bilecik’te kan kaybediyor. Başbakan R. Tayyip Erdoğan rüzgarının etkisi de yapılan yanlışlıkları artık ört bas etmeye yetmiyor. Gerçekle yüzleşmek ağır geliyor belki sizlere ama 12 Haziran da bu gerçek karaya vuracağa benziyor.

9 yıldır iktidarda olan ve Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın Bilecik’e bugüne kadar Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük yatırımı yaptıklarını savunduğu bir iktidar partisinin mitingleri böyle mi olmalı. Açılışlara mitinglere iktidar olmanın avantajı ile Bakanlar, Başbakan yardımcıları getiriliyor ancak yine de AK Partinin Bilecik’te ki o eski günlerinden o eski coşkusundan eser yok. Acaba NEDEN.?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasında” Bu iş gönül işi, insanlar yapılanları çok iyi görüyor ve biliyor. Bozüyük’ün çocuklarında bile iş var. Çocuklar bile gerçeği görüyor” dedi. Evet aynen öyle; Bozüyük’ün çocukların da bile iş var ama seçilmişlerinde iş yok. İnsanlar, Bozüyük’te yapılanları, yaşananları çok iyi biliyor ve görüyor. Diğer il ve ilçeler, iktidarın nimetlerinden faydalanarak aya çıkarken Bozüyük’ün yaya kalışına sebep olanları çok iyi bilerek tavrını da zamanı geldiğinde ona göre ortaya koyuyor. Referandum da bütün iller evet oyu kullanırken Bilecik hayır oyu kullandı ve seçilmişlerin kendisine çeki düzen vermelerini bekledi. Ama bu mesaj iyi algılanmak yerine görmezden gelindi ve yine de başarılıyız imajı yaratılmaya çalışıldı. Bozüyük zaten yıllardır sırf siyasilerin kişiselliklerinden ve seçmenin mesajının görmezden gelinerek, seçmene kulak tıkanmasından dolayı çok şeyler kaybetti. Bu seçimlerde seçmen kendisini yıllardır görmez gelerek sesine kulak vermeyenlere en güzel dersi verecektir. Padişah ile oğlu arasında ki hikâyeyi hepiniz bilirsiniz. Babası küçükken oğluna sürekli yaptıkları karşısında senden adam olmaz diye telkinde bulunurmuş. Zaman geçip gitmiş ve çocuk bir gün Padişah olduğunda ise ilk iş olarak babasını huzuruna çağırtmış. Baba sen bana zamanında adam olamazsın dedin ama bak ben Padişah oldum” demiş. Babası da “Oğlum ben sana padişah olamazsın demedim ki, adam olamazsın dedim. Padişah olmuşsun ama yine de adam olamamışsın” demiş.

Sonuç olarak AK Parti Bilecik’te büyük olasılıkla 2 milletvekilliğinden 1 tanesini Başbakan’ın rüzgarıyla da olsa kazanacaktır. Ancak ardında bıraktığı seçmenin ve partililerin kalp kırıklığını, gönül kırgınlığını bu seçimlerde ağır bir darbe olarak derinden yaşayacaktır.

SAYGILARIMLA..

Bu yazı toplam 482 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İSMET CEP Arşivi
SON YAZILAR