MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Bilecik'e Vali de Başkan da dayanmıyor

Bilecik'e Vali de Başkan da dayanmıyor

Geçtiğimiz Eylül ayına kadar ‘Bilecik’e vali dayanmıyor’ diye atıyorduk, şimdi de "Bilecik'e başkan dayanmıyor" diye söylüyoruz. Niye mi böyle söylüyorum, kısa bir hatırlatma.

5 yıllık zaman içerisinde başkanlık makamı 4 defa el değiştirdi. 2017 yılı Selim Yağcı’nın artık başkanlığının son dönemi idi. Ardından Nihat Can Belediye Başkanı seçildi. 2019 yılında Semih Şahin başkan oldu. Geçtiğimiz ay, 2 aylığına Semih Şahin’in görevden uzaklaştırılmasının ardından Muharrem Tüfekçioğlu seçilmişti ki, daha koltuğu ısınmadan Muharrem beyin başkanlığı daha önceden aldığı bir cezadan dolayı düşürüldü. Cuma günü yenisine talim.

2017’den bu yana Valilerde de pek fark yok diyebiliriz. 2017 yılında Süleyman Elban görevdeydi, yılını doldurmasına 2 gün kala Tahir Büyükakın atandı. 1,5 yılını tamamlayamayan Tahir bey Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için görevinden ayrıldı ve 27 Aralık 2018 yılında Bilal Şentürk ilimize vali olarak atandı. Ortalamayı uzatan Bilal bey 2021 yılının Temmuz ayında ilimizden ayrıldı. Ekim ayına kadar Valisi olmayan il olarak tarihe geçtik ve sonunda Dr. Kemal Kızılkaya valimiz atandı.

Ortalamaya vurduğumuzda 1-1,5 yıllık zaman dilimleri içerisinde hem Valilerimiz hem de Başkanlarımız değişmiş. Böyle bir istikrarsızlıkla Bilecik’in büyümesi mümkün mü? İleriye yönelik vizyon projelerin olması, ilimizin geleceğinin masaya yatırılıp uzun süreli planlamalar yapmak mümkün mü? Anlık çözümlerle idare edilip, günü kurtaran kararlara imza atıldığının göstergesidir bu kısa görev yapmalar.

Biz daha çok dövünürüz; Yenişehir yolu bitmeyen aşka benzedi deyip, ne olacak bu Ertuğrulgazi Mahallesi’nin hali demeyi. Şehir merkezindeki trafik insanı canından bezdirdi deyip, hastanelerden dert yanmaya devam ederiz. Çevre yolundan bitmek bilmeyen Bilecik'e bağlantı yolundan, şehir içindeki tozu pisliği daha çok konuşuruz.

***

Yine bir başkanlık düştü, yeniden bir seçim. Cuma, saat 10.00’da bakalım bu sefer adaylar kimler olacak, hep birlikte takip edeceğiz. Muharrem Tüfekçioğlu’nun belediye meclis üyeliği düşürüldüğünden dolayı boşalan meclis üyeliğine CHP’den Semiha Doma hanımefendi geldi. Sandalye sayısının daha fazla olduğu CHP ve İyi Parti ittifakı yine avantajlı. Ak Parti oyun kurabilen mi olacak, yoksa seyirci mi kalacak? Yoksa CHP’den seçilen başkanı ilk tebrik edip, memnuniyet belirten bir tavrı mı olacak, göreceğiz.

Bu yazı toplam 6208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR