MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Suçlunun korkulu rüyası JASAT

Suçlunun korkulu rüyası JASAT

Gün geçtikçe kendini yenileyen kuruluşlarımızın başında Jandarma teşkilatı gelmekte. Özellikle 2017 yılında kurulan, kısa adı (JASAT) Jandarma Suç Araştırma Timleri suçlunun korkulu rüyası diyebiliriz. İlk kurulduğunda öneminin bu denli olabileceği belki kamuoyunda bilinmiyordu. Fakat gün geçmiyor ki, JASAT’ın başarılarıyla ilgili haberlerimiz olmasın.

JASAT'ların öncelikli görevi; kasten öldürme, dolandırıcılık, hırsızlık ve gasp gibi nitelikli asayiş olayları ile geçmişte meydana gelmiş ve o dönem şartlarında çözülememiş faili meçhul dosyaları tek tek ele alıp en ufak ipuçlarını bile değerlendirerek suç ve suçlu bağlantılarını ortaya koymak, olayları aydınlatarak şüphelileri adalete teslim etmekte.

Jandarma dedektifi olarak faaliyet gösteren bu kuruluş Bilecik’te de bir çok başarıya imza atıyorlar. İnhisar’a bağlı Samrı Köyü’nde yaşayan yaşlı çifti dolandıran şahısların yakalanmasından, kablo hırsızlarına kadar. Göçmen dolandırıcılık çetesinden uyuşturucu örgütlerinin faaliyetlerine kadar tüm jandarma bölgelerindeki operasyonlarda ki başarılarda hep karşımıza JASAT çıkmakta.

Bilecik’te JASAT’ın en unutulmaz başarılarından bir tanesi de, Çukurören Köyünde yaşanılan nitelikli dolandırıcılık olayı olmuştu. JASAT ekipleri; Bilecik, Kocaeli ve İstanbul’da yapılan takip ve kapsamlı araştırmaları sonucu 200 bin TL’lik dolandırıcılık olayını çözmüşlerdi. 4 şüpheli adliyeye sevk edilmiş ve 3’ü tutuklanmıştı.

JASAT kurulmadan önce Jandarma teşkilatı olay sonrası tutanaklarını tutar, işin içeriğini çok fazla inceleme fırsatı olmazdı. Fakat bu teşkilat kurulduğundan bu yana geçmişe dönük dosyaları da yeniden tarayıp suçlulara göz açtırmıyor.

Bizlerde son dönemde JASAT’ın başarılı haberlerini sıklıkla yazmaya başlayınca JASAT gündemimizden düşmez oldu.

Ben bu köşe yazısını hazırlarken Gölpazarı’nın Arıcaklar Köyü’nden Türk Telekom’a ait kabloları çalan şüphelilerin Geyve’de yakalandığı haberi geldi. Görüyorsunuz JASAT, jandarma teşkilatının yüz akı olmaya devam ediyor.

Huzurlu bir toplum için iyiki varsın JASAT.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 2839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR