MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Şoförlere kulak verilmeli

Şoförlere kulak verilmeli

“Çalışarak iflasın eşiğine geliyoruz” diyor Selman Aydeniz. Selman Aydeniz, Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı. Ticaretin kuralına aykırı bir söz. Bir insan çalışarak iflasın eşiğine nasıl gelebilir? Vahim bir cümle bu. Kulak kabartıp dikkat kesilmek gerekir.

Yıllarca bu sektörün içinde yoğrulmuş birisi Selman Aydeniz. Söylediğine kulak kabartıp, nakliyeci esnafın derdini dinleyip, derman olmak gerekir. Hayat pahalılığının zirvede olduğu bu dönemde mazot maliyetlerinin hakkından gelinememekte.

Sabah öğrencileri okula götüren, işe gitmek için fabrika servisi çeken, bir yere ulaşmamız için kullandığımız dolmuşun şoförü yoluna mı dikkat edecek, aracının yakıt hesabını mı yapacak? Zor bir durum. Talebi ne şoför esnafının, zam yapılsın demiyorlar. İndirimli mazot istiyorlar.

Başkan Aydeniz’in açıklamasından bir bölüm iletmek isterim; 

“Şoförler Odasında yapmış olduğumuz toplantı sonucunda son aylarda akaryakıta peş peşe yapılan zamlardan sonra pandemi döneminde en çok zarar gören esnaf gruplarından biri olan şoför esnafını yapılan zamlar sonucunda zorunlu olarak kontak kapatmaya zorluyor. Bizler yolcu ve yük naklinde Türkiye'mizin  şah damarlarıyız ancak yapılan zamlar esnafımızı içinden çıkamayacak durumlara sokmuştur. Araçlarımızın makul giderleri karşılayamamaktadır, gelirimizin üçte ikisini akaryakıta verdiğimizden dolayı ailelerimizin geçimini sağlayamamakta evimizin temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktayız.

Aldığımız zamlar her geçen gün eriyip gitmiştir bizler akaryakıt almaktan kredi, kredi kartlarımızın ödeyemez, bunun neticesinde vergi borçları, bağkurlarımızı ödeyemez ve en önemlisi akaryakıt almaktan evlerimizin geçimini sağlayamaz hale geldik.”

Evlerimizi geçindiremiyoruz diyen bir oda başkanının söyledikleri dikkate alınmalı.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 2596 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR