MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

DAVUTOĞLU BAYRAĞI, AV. KADİR BAYRAK’A VERDİ

DAVUTOĞLU BAYRAĞI, AV. KADİR BAYRAK’A VERDİ

Seçim startı verildi. 10 Şubat’ta ki istifaların peşi sıra aday adayların müracaatları da başladı. Ak Parti Bilecik il kongresini yaptı ve yeni yönetimiyle seçime gidecek. Ak Parti’nin 31 Ocak’ta yapılan il başkanlığı kongresi öncesi 10 adayın çıkıp, Ankara’ya görüşmeye gitmesi diğer siyasi partilerin ‘Ak Parti’de çatlak sesler çıkar’ heveslerini kursağında bıraktı. İl Kongresi’nden bir hafta önce Av. Kadir Bayrak’ın il başkanlığına tek aday olarak girmesi bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı.

İl kongresini yaparken il başkanlığına aday olan bir çok ismi kadrosuna alan Av. Bayrak, şehrin her kesiminden kariyer sahibi insanları da yönetimine davet etti. Siyasi tecrübesi ve yeni oluşuma katkı sağlayacak isimlerle yola çıkan İl Başkanı Bayrak, Avukat, iş adamı, emekli, işçi, esnaf, bayanları, genciyle siyasi rakiplerin beklentilerini fos çıkartarak güçlü ve kararlı bir yönetim oluşturdu.

İlimizin sorunlarını bilerek görev tevdi edildiğinde, kabul edip hizmete talip olan Kadir Bey, genel merkez ve bizzat Başbakan Ahmet Davutloğlu’ndan aldığı destekle bir çok başarıya imza atacağına inanıyorum. Bilecik’in çözülmeyi bekleyen bir çok sorunu masasında bulan sayın Bayrak’ın işi bir hayli zor. Çığ gibi büyümüş problemlerin altından kalkacağına da inanıyorum. Fakat 7 Haziran seçimleri öncesi ne kadarı hallolur bilemem. Çünkü yeni yönetim, ilk toplantısını yapıp, görev dağılımını yaptığının haftasına aday adaylığı müracaatları başladı bile.

Bilecik’teki ak kadroların Kadir Bey’in üzerinde ittifak ettikleri gibi, genel merkez de Kadir Bey’in il başkanlığını uygun gördü. Başbakan Davutoğlu’nun Bilecik’te il başkanlığı öncesi tanıdığı, Av. Kadir Bayrak’la birlikte olmayı tercih etmiş olması da Bilecik işin büyük bir şans olacaktır.

Beyefendiliği ile tanınan Av. Kadir Bayrak her kesimden takdirle karşılanan bir isim oldu. Milli şairimizin “Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?” mısrasındaki gibi Kadir Bey’in mütevazi kişiliğini görenler uysal koyun da sanmasın. Zira Ziya Paşa’nın dediği gibi;

“Allah'a sığın şahsi halîmin gazabından

Zira yumuşak huylu atın çiftesi pek olur.”

Kadir beyin Kararlı ve dik duruşunu bilenler biler…

Ak Parti’de aday adaylığı müracaatları başladı. 20 Şubat’a kadar devam edecek Milletvekili aday adaylığı için şu anda eski il başkanı Ramazan Kurtulmuş resmen başvurusunu yaptı. Geçtiğimiz dönem Bilecik’ten 2. Sıra milletvekili adayı olan Halil Eldemir’de Pazartesi müracaatını yapacak. Aday adaylığın bereketli olduğu Ak Parti’de yeni adayların da hafta içerisinde müracaatlarını yapacağı biliniyor.

Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana partinin her kademesinde görev yapan yeni il başkanı Kadir Bayrak’a bendenizin de içinde bulunduğu yeni il yönetimine başarılar diliyorum.

Görelim Mevlâ neyler, neylerse güzel eyler

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1649 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR