HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

GELENLERİ KAÇIRMAYALIM!..

GELENLERİ KAÇIRMAYALIM!..

Geçtiğimiz günlerde Üniversitemizde rektörlük seçimi yapıldı ve Bileciklilerin adayı Prof. Dr. Azmi Özcan yeniden seçildi, bu vesileyle kendisini bir kez daha kutluyorum. Hocamız için ne söylesek azdır. Toplumun her kesimi ile kucaklaşan, eline aldığı bebeği çok kısa sürede koşacak duruma getiren Sayın Özcan’ı ilimiz için bir şans olarak görüyoruz.

İllerin kalkınması için lokomotif konumunda olan sektörlerden biri de şüphesiz üniversitedir. Bizim sadece ekonomik değer olarak baktığımız üniversite, sosyal ve kültürel etkinlikleri ile de adından söz ettirmekte, kısa geçmişine rağmen uluslararası faaliyetleri ile de göz doldurmaktadır.

İlimizin yılların ihmaline uğramış, yeterli gelişmeyi gösterememiş, adını duyuramamış olması bizim eksikliğimizdir. Hâlâ konuşulduğu ortamlarda “Urfa Bilecik mi, Bursa Bilecik mi” diye sorulmasının ezikliğini yaşıyoruz. Bu eksikliğimizi, bizim adımıza şimdi üniversite kapatmaya çalışmaktadır.

Sivil toplum örgüt temsilcilerinin hocamızı ziyaretinde yaptıkları sohbet esnasında, öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını tam karşılayamadıkları ve bu nedenle İl’de kalmak istemediklerini ifade etmesi, üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur. Her ne kadar, öğrenci, eğitim için gelmekte ise de, okul dışındaki hayatında, onun isteklerine cevap verebilecek yatırımlara ihtiyaç vardır. Daha önceki yazılarımızda da bunu vurgulamış ve yatırımcıların bu yönde çalışmalar yapması gerektiğini ifade etmiştik. Öğrencilerin barınması öncelikli sorunlarından biridir. Bir taraftan yurtlar geliştirilirken, diğer taraftan apart daire inşaatları hızla devam etmektedir. Geçen yıl ilk defa Osman Usta inşaat firması 33 daire yaparak bu çalışmayı başlatmış, bu yıl 120 daireyi daha hizmete sokmuştur. Toplamda yaklaşık olarak 300 öğrenciyi barındıran bir site oluşmuştur. Halen ilimizde devam eden çok sayıda apart inşaatı bulunmaktadır. Normal dairenin yarısı kadar fiyata satılan dairelerin kira geliri, bu tür daireleri yatırımcılar açısından cazip hale getirmektedir. Yakın zamanda öğrencilerin barınma sorunlarının tamamen çözüleceği görülmektedir.

Öğrencilerin barınma dışındaki ihtiyaçları için de yatırımcıların harekete geçmesi, onlara hitap edecek tesislerin yapılması gerekmektedir. Son pişmanlık fayda vermeyecektir. Aksi halde hazır gelmiş öğrenciyi kaçırmanın vebalini hep birlikte çekeriz.

Bu yazı toplam 599 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR