KORAY ÖZTEKİN

KORAY ÖZTEKİN

GMAİL’İN DENEYSEL ÖZELLİK DENEME SINAVI

GMAİL’İN DENEYSEL ÖZELLİK DENEME SINAVI

Merhaba. Gmail, hesabınızla ilişkilendirdiği bir deneysel özellik deneme alanını bizlere sunuyor. Daha da açacak olursam…
Gmail, sürekli kendisini güncelleyen ve özelliklerine yenilerini ekleyen bir Google hizmeti. Bir çok kişinin kullanmadığı ya da kullananlardan çoğunun sadece e-posta alıp göndermek amaçlı hesap edindiği Gmail, aslında bize ilginç özellikleri alternatif olarak sunuyor. Gmail içinde, sağ üstteki yeşil simgeye tıklayarak ulaşabileceğiniz Labs sekmesinde, kullanıma sunulmaya hazırlanan ve bu süreçte kullanıcıların tepkisini ölçmek için deneysel bir zaman geçiren farklı özellikleri göreceksiniz. Bu özelliklerin açıklamalarını okuyabilir, yanlarındaki seçimli kutucuklardan da etkinleştirebilip, devre dışı bırakabilirsiniz. Bazılarının çok gereksiz olduğunu düşündüğüm özelliklerin kimler tarafından düşünüldüğü de benim için ayrı bir merak konusudur. İnsanlar anlamsız şeylere de kafa yorabiliyorlar demek ki.
Gelelim ilginç özelliklerden bazılarına.
Gelen postalarınızdaki Flickr ya da Picasa  bağlantısı içeren resimlerin önizleme ile gösterimini Gmail Labs içinden ayarlayabilirsiniz.
Okunmayan posta iletilerinin sayılarını gizleyebilir ya da okunmamış posta içermeyen etiketlerin gösterilmemesini sağlayabilirsiniz.
Yanlışlıkla birisine gönderdiğini düşündüğünüz bir postayı, “Göndermeyi Geri Al” özelliğini aktif etmişseniz alıcısına gitmeden geri alabilirsiniz.
Gönder ve Arşivle özelliğini aktif etmişseniz, adı üstünde, gönderdiğiniz e-postayı aynı anda arşivleyebilirsiniz de.
 Bağlantı hızınız düşükse ya da sabrınız yoksa, Gelen Kutusunu Önizleme özelliğini etkinleştirip, posta kutunuzdaki son gelen 10 postayı, posta kutunuz tam yüklenene kadar  görebilirsiniz.
Gelen postalara uygulayacağınız filtreleri dışa aktarabilirsiniz. Bunun anlamı bu filtreleri yedekleyebilir, paylaşabilir ve daha sonra geri yükleyebilirsiniz.
Koruyucu Posta Gözlüğü özelliğini etkinleştirerek, her posta gönderişinizde Gmail’in size basit matematik soruları sormasını ve cevaplayamadığınız takdirde de posta gönderiminizi engellemesini sağlayabilirsiniz.
Yine etkinleştirme yoluyla, Sohbet Kutusu, Simge Sütunu gibi alanların posta kutunuz yerleşimindeki yerlerini değiştirebilirsiniz.
Her gün değişebilecek, yenileri eklenebilecek, ya da kullanımdan kalkabilecek Labs’daki özelliklerin verimine göre Gmail, bu sayfayı güncellemeye devam ediyor. Biz de izlemeye devam ediyoruz.
Saygılarımla.

Bu yazı toplam 410 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KORAY ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR