KORAY ÖZTEKİN

KORAY ÖZTEKİN

GOOGLE HIZ KESMİYOR

GOOGLE HIZ KESMİYOR

Merhaba. Bu hafta da Google kaynaklı haberler yazıma ağırlık verecek. Malum konu Google, blog hizmeti blogspot.com ya da blogger, video izleme sitesi youtube olunca ülkemizde hemen akla yasaklar geliyor. Dünyada ise akla yasaklarla ilgili önce ülkemiz sonra da Çin geliyor. Daha önce Tibet’teki olaylara ait görüntüleri yayınladığı gerekçesi ile Youtube sitesine ülkesinden girişe izin vermeyen Çin, bir kez daha Youtube sitesine erişimi engelledi. Bu sefer sebeple ilgili ne Google ne de Çin yetkililerinden bir haber çıkmadı. Benzer şekilde Google haberleri (Google News) servisinde çıkan haberlerden dolayı da Çin benzer bir erişim yasağını Google haberler servisine getirmişti.
İşin içinde Google olunca ya yasaklar ya da yenilikler haberlere konu oluyor. Google’ın en popüler hizmetlerinden olan Gmail kullanıcılarına bir kolaylık daha sağlıyor. Google laboratuarları (Labs) kısmından aktif hale getireceğiniz seçenekle, e-posta gönderirken kime kısmına yazmaya başladığınızda en çok posta gönderdiğiniz kişileri size önermeye başladı.
Ayrıca; yine Google laboratuarları (Labs) kısmında n aktif hale getirerek, Google arama kutucuğunu, soldaki kişilerinizin altına ekleyebilirsiniz. Bu ise size şöyle bir kolaylık sağlar. Gmail penceresinden çıkmadan, burada yaptığınız aramalar, arama motoru Google içinde aranır ve önünüze gelir. Siz de burada çıkan sonuçları sürükle bırak yöntemi ile metin yazacağınız kısma getirebilir ve postanıza kolaylıkla eklemiş olursunuz.
Çok kişinin ilgisini çekmese de bir diğer yenilikten daha bahsetmek istiyorum. Google, çeviri servisini (translate), Symbian platformunda çalışan akıllı cep telefonlarından erişilebilir hale getirdi. Sadece metin kısımlarını tanıyan servis sayesinde, çok küçük veri aktarımları ile 37 dilde birbirine çeviri yapabilirsiniz.
Yahoo ve Microsoft’un harita sistemlerine rakip ve lider konumda olan Google Maps de, kardeş Google hizmetlerinden geri kalmamak için kendisini geliştirmeye devam ediyor. Google Maps’de, Daha Fazlası menüsünden, Webcams seçeneğini seçerek harita üzerinde eğer varsa web kamerası simgelerine tıklayarak, güncel olmasa da son zamanlarda çekilmiş görüntüler içinden bir kareye ulaşabiliyorsunuz.
Saygılarımla.
TÜRKÇESİ VARKEN
fitness : İngilizce bu söz "Sağlık kurallarına dikkat ederek sürdürülen hayat." için kullanılmaktadır. Bu yabancı söz yerine sağlıklı yaşam karşılığı kullanılabilir. TDK
metropol : Fransızca metropol (metropole) sözü "1. Bir ülkenin veya bir bölgenin çevresindeki yerleşim yerlerine ekonomik ve toplumsal yönlerden hâkim olan ve genellikle ülkenin başka ülkelerle olan her türlü ilişkisinin sağlandığı en önemli kenti, 2. Bir ülkedeki büyük kentlerden herhangi biri." anlamlarını taşımaktadır. Sözün her iki anlamı için de ana kent karşılığı önerilmiştir. TDK
kripto : Fransızca kripto (crypto) sözü "1. Siyasi inancını gizleyen kimse, 2. Gizlilik taşıyan belge." anlamlarında kullanılmaktadır. Sözün ikinci anlamı için Kurumumuzca saklı yazı karşılığı önerilmektedir. TDK

Bu yazı toplam 357 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KORAY ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR