MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

HER ŞEY BİR FİKİR İLE BAŞLAR!..

HER ŞEY BİR FİKİR İLE BAŞLAR!..

Bilecik Belediyesi’nin Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik toplantısının yankıları yerel ve ulusalda oldukça yankı buldu. Bu arada gözden kaçmaması gereken ve aynı etkinlik çerçevesinde düzenlenen Bilecik yöresel organik ve yöresel ürünler alışveriş günleri.

Daha önce böyle bir organizasyon hiç olmamıştı. Bilecik’te ilgi gösterdi. Biz de gazete olarak burada röportajlar yaptık. Vatandaş memnun. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya bu konudan dolayı Bilecik halkı adına teşekkür ediyorum.

Pazara bende gittim dolaştım. Alışveriş yaptım. Yöresel ürünlerini getiren pazarcı esnafı yöresel ürünler alışveriş günlerinin Bilecik Belediyesi tarafından yeterince duyurulmadığı kanaatinde. Bilecik halkının daha çok birbirine tavsiye ederek yöresel pazara geldiğinden bahsediyorlar.

Yöresel pazarda bazı illerin stantları oldukça büyüktü, Erzurum, Afyon, gibi Ancak Bilecik’in standı kıyıda köşede pek görünür bir yerde bulunmaması pek hoş olmamış diye düşünüyorum.

Bu pazardan Bilecik esnafının mağdur olduğu da konuşuluyor. Bilecik esnafı açısından dezavantaj gibi görünen bu mevzu avantaja çevrilebilir. Yöresel ürünleri getiren firmalar buradaki esnaf ile irtibata geçip devamında vatandaşın buradaki esnaftan sürekli alışveriş yapması sağlanabilir. Aynı şekilde Bilecik esnafı da yöresel ürünler satan firmalarla görüşüp bayilik alarak aynı malı sürekli Bilecik halkının arzına sunabilir.  Ayrıca Bilecik esnafının da yöresel ürünler pazarlarına katılmasını sağlayacak çalışmalar da yapılmalı.

Yöresel ürünler pazarında illerin stantlarını gezerken Bilecik Belediyesi’nin Pazar alanını adım adım fuar alalına çevirmeye mi çalışıyor diye de aklıma geldi.

Eskişehir, Bursa, Adapazarı, Kütahya’ya ya yakın mesafede olan Bilecik bölgenin dikkatini çekebilecek fuar alanı da oluşturabilir!..

Her şey bir fikir ile başlar!..

 

Bu yazı toplam 1855 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR