MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

İstifa isteyen CHP, konu kendisi olunca sus pus!

İstifa isteyen CHP, konu kendisi olunca sus pus!

Bu haftaki köşe yazım Emniyet’in geçtiğimiz hafta yapmış olduğu operasyondaki başarısını anlatmaktı. Fakat geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki toplantı sonrası yapılan basın açıklaması öncelik taşıdı. Emniyetin hiçbir şüpheye mahal vermeyen başarısını takdir etmek gerekir. Bu konuyu bilahare değerlendirelim.

Rüşvet operasyonu sonrası CHP, parti binasında ikinci bir basın açıklaması yaptı. Fakat kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yine olmadı, basına soru sorma hakkı bile verilmedi. En çok partililerini yaralayan bu konuda CHP yönetiminin hala git geller içerisinde olduğu yorumuna sebep oldu.

Halbuki CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Metin Yaşar’ın önceki yıllardaki yaptıkları açıklamalarına bakılınca, bu konuyu hemen hallederler diye bir düşüncem vardı. Çünkü sayın Tüzün, yapılan bir yanlış karşısında hemen istifa isteriz deyip gerekenin yapılmasını talep ediyordu.

Sayın Tüzün’ün yakın dönemdeki açıklamalarından birkaç örnek alıp, konuyu öyle değerlendirelim.

MİLLETVEKİLİ TÜZÜN, VALİNİN İSTİFASINI İSTEDİ! - 20 Mayıs 2019

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partililerle birlikte kutladıkları alternatif 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, Vali Bilal Şentürk'ü istifaya davet etti.

Milletvekili Tüzün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarının başlama saatine geç kalan Vali Şentürk'e yönelik eleştirilerinde sert ifadelere başvurdu. Tüzün, "Ben Bilecik’in milletvekiliyim. Beni kimse sevmek zorunda değil ama bana saygı duymak zorunda. Bu devletin valisi de olsa, kaymakamı da olsa, bürokratı da olsa, milletin seçtiği vekile gerekli saygıyı göstermek zorundadır. Siz devleti yönetenler olarak 09:30’da program verip 10:00’da gelemezsiniz. Buna hakkınız yok. Bunun sorumlularının derhal gereğini yapmaları ve bulundukları makamlardan istifa etmelerini talep ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"Partinin tozunu yutmamış insanların..." - 5 Şubat 2016

CHP İl Başkanı Metin Yaşar; “Cumhuriyet Halk Partisi okulundan yetişmemiş, partinin tozunu yutmamış insanların bu görevlerle onurlandırılmalarının ne kadar yanlış olduğunu hepimiz bir kez daha gördük. Bu kültürde yetişmiş bir arkadaşımız böyle bir şey yapmış olsaydı beni ve partililerimi daha fazla yaralardı. Seçildiği günden bu yana kamuoyunun “AKP’ye mi geçiyor” söylentileri kamuoyunu meşgul ediyordu. Dün gece Ak Parti’ye geçtiği duyumunu aldık. Konu netleştiğinde parti olarak bir basın açıklaması yapacağız." 

İL BAŞKANI YAŞAR; “EMEK HIRSIZLIĞI YAPMIŞTIR” - 9 Şubat 2016

CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, Vezirhan beldesinde partililerle buluşmasında “Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş sizin emeğinize, akıttığınız her tere nankörlük etmiştir. Emek hırsızlığı yapmıştır. Sakın üzülmeyin Vezirhan’da başı dimdik gezecek olan sizlersiniz” dedi. 

4 AYDIR GÖREVDE OLMAYAN KAYMAKAMIN GÖREVDEN ALINMASI TALEP EDİLDİ - 1 Haziran 2021

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, imam Mustafa Demirkan’ın açıklamalarına sahip çıkan İnhisar ilçe Kaymakamı Ali Açıkgöz’ün paylaşımına tepki gösterdi. Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz’ün derhal görevden alınmasını talep eden bir sosyal medya paylaşımında bulundu. İmama sahip çıkmayı ‘yalakalık’ olarak değerlendiren Milletvekili Tüzün paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

* “Yalakalık uğruna twit atıyorsun, sonra korkudan siliyorsun… Yüzyılın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imamı savunan İnhisar Kaymakamını kınıyorum. İnhisar ilçemize yakışmayan bu zat’ın derhal görevden alınmasını Bilecik halkı adına talep ediyorum.”

PARTİ İSTİFASI YETMEZ, MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMELİLER

Osmaneli’nde CHP’den Belediye Meclis üyesi seçilen iki bayan, daha sonra partilerinden istifa ederek, Ak Parti’ye geçmişlerdi. Konu hakkında CHP Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek, yaptığı açıklamasında, “Siyasal etik ve sorumluluk kavramı gereği istifa eden meclis üyelerimiz yalnız partimizden değil, belediye meclis üyeliği görevinden de istifası gerekmektedir” diyen Şimşek açıklamasını, “Türkiye’nin en köklü siyasal geleneklerine sahip olan Cumhuriyet Halk Partimizin kültüründen uzak bir tutum içinde bulunduklarını ifade etmek yerinde olacaktır” diyerek açıklamışını tamamlıyor.

Küçük bir beyin jimnastiği yaptığımızda aklımıza geliverenler bunlar oldu. CHP, rakip partideki siyasetçilerini veya bürokrasinin işleyişinde aksaklık gördüğünde istifa talep ediyor. Dönemin Valisi Bilal Şentürk’ün davetiye programında 10:00’da yazılmasına rağmen vekil bey 9.30’da gelip, Vali neden geç kalıyor diyerek istifa istedi. Peki Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet iddiası CHP döneminde değil de, karşı ittifakta olsa ne derdi? Mevzu bahis kendilerinden olunca, kamuoyuna karşı ses çıkartamaz oldular. Mevcut başkana partimize zarar veriyorsun, istifa edin diyebildi mi?

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP’den Ak Parti’ye geçen ‘Partinin tozunu yutmamış insanların bu görevlerle onurlandırılmalarının ne kadar yanlış olduğunu hepimiz bir kez daha gördük” diyor, Metin hoca, Bilecikle hiçbir alakası olmayan danışman grubunun Bilecik’i yönetmesine söz geçiremedi. İstanbul ekibi denilen grup, Bilecik’te partinin ne tozunu yutmuştu ki? Danışmanlar Bilecik Belediyesi’ne göreve getirildiğinde Semih Şahin’e tepkisini gösterebildi mi, partinin sözünü geçirebildi mi? CHP kültüründe böyle davranmak yok diyebildi mi? Peki, Bilecik Belediyesi’nde ki rüşvet iddiası farklı bir partinin danışmanları tarafından yapılsa idi ne derdi? Olay sonrası tepkisi bu kadar kısık sesle mi çıkardı? Soruşturmanın selameti açısından açıklamalarımızı sonra mı yapacağız diyecekti? Belediye başkanını bırak, Cumhurbaşkanının bile istifası istenirdi.

4 ay öncesinden görevden ayrılan İnhisar Kaymakamı’nın yaptığı paylaşıma ‘Bilecik halkı adına derhal görevden alınmasını talep ediyorum’ diyen Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediyesi’ndeki Rüşvet iddiaları sonrası her iki basın toplantısında da bir şey dememesine ne demeli? Peki, Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet iddiaları diğer partiler döneminde olsa idi Milletvekili Yaşar Tüzün iki sefer basın toplantısı yapıp, ikisinde de bir şey demeden kameralar önünden çekilecek miydi, yine sessiz mi kalacaktı? 

Osmaneli’nde meclis üyeleri parti değiştirdiğinde, partilerinden istifasının yetmeyeceğini savunan ilçe başkan yardımcısı Cihan Şimşek, seçilmişlerin mevcut görevlerinden de istifasını istiyor ve bu CHP kültüründen bir tutum olarak değerlendiriyor. Döneminizde rüşvet operasyonuna uğrayan danışmanınız, sizin yönettiğiniz belediye binasında yakalandı. Bu kötü davranışlarda 100 yıllık bir parti olan CHP kültürüne uymaz değil mi, sorumlulardan da görevlerinden istifasını isteyebilirsiniz.

CHP kendi fikir birliği taşıdıklarına karşı suskunluğunu korurken, karşı mahalleden olduğunda ‘istifa isteriz’ diye bağırıyor. Karşı taraftan istediğiniz talepleri bir de siz yerine getirin. ‘Partimize en ufak bir zarar verirsem istifa ederim’ diyen Başkan Semih Şahin’den bile, partisi kamuoyu önünde istifasını isteyemedi.

CHP parti olarak Bilecik Belediyesi’ndeki danışmanın rüşvet operasyonu konuşulmasını, belediyeden parti üzerine çekti. Teşkilat gerekeni zamanında bir türlü yapamadı. Oyalama taktiği partiye büyük zarar verecek. CHP’ye önümüzdeki yıllarda telafisi zor duruma sokacak. Ulusal boyutta her seçimde CHP, Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonu ile gündeme gelmeye devam edecek.

Kalın sağlıcakla.

Bu yazı toplam 3507 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR