KORAY ÖZTEKİN

KORAY ÖZTEKİN

KABLOSUZ İNTERNETLER

KABLOSUZ İNTERNETLER

Merhaba. Tatil dönüşü ilk yazımla karşınızdayım. Tatilde hastalığım olan bilgisayar ve internetten tamamen uzak durdum. Aklım posta kutularıma gelen tanıtım postalarında, cevaplamam gereken postalarda, abonesi olduğum sitelerin haber beslemelerinde kaldı. Buna rağmen kendimi, resmen tutarak tüm bunlardan uzak durmayı tercih ettim. Cep telefonlarımdan bile birini kapattım. Kol saatimi çıkarttım. Anlayacağınız iki hafta boyunca kendimi bol bol toprakladım. Düşündüm önceden nasıl yapıyormuşuz diye. Nasıl buluşuyor, görüşüyor, haberleşiyormuşuz? Teknolojinin ne kadar esiri olmuşuz. Hayatımızı kolaylaştırıyor derken hayatımızı nasıl etkiler olmuş. Günümüzde cep telefonu olmadan dışarı çıktı mı insan kendisini çıplak hissediyor. Kolaylıkları da diğer tarafta tabii.

Tatilde çay bahçelerinde artık diz üstü bilgisayarlı insanlara da bol bol rastlar oldum. İnsanlar işlerinden kopmamak, postalarını takip etmek, yazışmalar yapmak, haberleri okumak, arkadaşlarıyla iletişimini internet üzerinden sağlamak için dizüstü bilgisayarlarını artık aksesuar olarak kullanıyorlar. Yakında bunlar da gözden düşer ve cep telefonları daha ön plana çıkar. İşletmeler açısından baktığımızda ise ister çay bahçesi olsun ister pansiyon, isterse otel, müşterilerine sundukları ücretsiz kablosuz internet hizmetini bir ayrıcalık olarak sunuyorlar. Tabiri caizse “bende internet de var bana gel” diyorlar. E hani kablosuz interneti paylaşmak hukuki değildi. Ya da buralardan internete bağlanıp herhangi bir suç niteliği olan olaya karışanlar nasıl tespit edilecek. Bir de olayın diğer boyutu var. Artık neredeyse her işletme kablosuz internet sunuyor. Yani ortalık ağdan geçilmiyor. E yurt dışında bazı şehirlerde olduğu gibi kamu kurumları erişim noktaları ile bütün şehre tek düzen içerisinde interneti de sunabilir. Faydalanmak isteyenler bilgisayarı ile gidip bir defaya mahsus kayıt olabilir. Böylece uygunsuz kullanımlara karşı caydırıcılık da olabilir. Ortalık da onlarca modem, kablosuz ağ ve kontrolsüzlükten kurtulmuş olur.

Velhasıl tatil boyunca eksikliğini de hissettiğim bilgisayar ve internetten uzak durmak hoşuma da gitse, bu devirde artık internet şart. Bunun da yolları basitçe yukarıda saydığım gibi. Saygılarımla.

Bu yazı toplam 418 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KORAY ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR